:

:

TV Most

clock

Maj 06, 2019   18:30

0

782

Nenad Rikalo: Pozadina optužbi za podmetnute brošure je napad na Srpsku listu (video)

Kad ne može drugačije, onda Srpsku listu i njene predstavnike - u ovom slučaju bivšeg pokrajinskog ministra poljoprivrede Nenada Rikala - prozivaju, i to na nacionalnom televizijskom kanalu, za loš srpski prevod brošura namenjenih poljoprivrednicima. Brošure je, kako kaže Rikalo, naručio prethodni ministar, Albanac, pre nego što je Srpska lista imala ministre u Prištini.

Sporne brošure, ali sporne samo za Zorana Kesića i Budimira Ničića, štampala je firma EEG. Vlasnik Agim Zuzaku kaže da se ovakav skandal desio - nenamerno. Naglašava da se oseća krivim za tehničku grešku koja se ne odnosi ni na jednog ministra i javno se, putem naše televizije, izvinjava srpskom stanovništvu.

„Problem koji se desio slučajno je taj da sam ja kontaktirao jednu kompaniju, prevodilac je bio neodgovoran jer je prevodio putem Google prevodioca, gde smo mi tražili da ispravi prevod. Najozbiljnije želim da se izvinim za sve što se desilo, bilo je nenamerno i nadam se da ćemo u skorije vreme ispraviti tu grešku. Ponavljam, to se ne odnosi na ministra Rikala, niti na bilo kog drugog ministra. Još jednom želim da se javno izvinim, nadam se da ćemo sarađivati ali ovog puta na profesionalan način”, rekao je Agim Zuzaku.

Ugovor sa ministarstvom EEG je sklopio 19. jula 2017. godine, sa tadašnjim resornim ministrom Memli Krasnićijem, a nesuđeni glavni akter ove priče Nenad Rikalo stupio je na dužnost ministra tek 9. septembra te godine. Pri tome, osim kada se radi o zvaničnim dokumentima, Ministarstvo nema nijednu nadležnost niti finansira izradu bilo kakvih brošura. Rikalo kaže da je pozadina ovakvih optužbi jasna - urušiti i diskreditovati Srpsku listu, i da se u tome ne biraju sredstva.

Štamparska greška, ili loš prevod, jeste greška. Problem je u tome što je ta greška  podmetnuta čoveku koji za nju nije niti može biti odgovoran. Naslućujemo da je razlog zapravo očigledan - Nenad Rikalo je potpredsednik Srpske liste.

U nastavku pogledajte ceo prilog.

Izvor: TV Most

nenad rikalokimsrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva