:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2023   22:18

0

99

Nevreme u Srbiji; Oluja stigla u Beograd; Delovi Novog Sada bez struje

Nakon što je jako grmljavinsko nevreme zahvatilo severozapad Vojvodine, jaka kiša praćena vetrom i grmljavinom slabijeg intenziteta nego u tom delu zemlje stigla je i u Beograd.

U delovima Beograda došlo je do kraćih intenzivnih pljuskova s grmljavinom i duvao je jak vetar, nakon čega je oluja počela da se stišava.

Večerašnje nevreme u poređenju sa onim u sredu bilo je manjeg intenziteta u Beogradu, ali je, kako javlja dopisnik T a n j u g a, u Novom Sadu bilo jače.

Veliko nevreme koje je prethodno zahvatilo Novi Sad izazvalo je nestanak struje u manjem delu grada, dok je snažan vetar obarao sve pred sobom.

Foto: T a n j u g

Prvi na udaru oluje koja je u Srbiju stigla nakon što je prethodno pogodila Sloveniju, Hrvatsku i BiH bio je Sombor, gde je jak vetar oborio je nekoliko stabala u gradu i okolini.

Oluja je zahvatila i Suboticu gde padala jaka kiša, ali vetar nije bio jakog intenziteta.

Na beogradskom aerodromu privremeno zabranjeno snabdevanje aviona gorivom

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" je od 20:09 časova stupila na snagu zabrana snabdevanja aviona gorivom, zbog grmljavine usled najavljenih vremenskih nepogoda, saopšteno je iz pres službe beogradskog aerodroma.

Ta odluka je doneta u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbednosnoj proceduri.

Kako se navodi u saopštenju, čim zabrana prestane, letovi nastavljaju da saobraćaju redovno, a avio-kompanije prave prioritete za snabdevanje gorivom na svojim letovima.

Novi Sad: Spasena žena iz kioska, drvo palo na taksi u kojem su bila deca

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP spasili su večeras pet osoba, od toga dvoje dece.

Kako je javio "Blic", pripadnici sektora spasili su jednu ženu iz kioska na Beogradskom Keju u Novom Sadu na koji je palo drvo.

Foto: T a n j u g

Zarobljena žena je izvučena i predata ekipama Hitne medicinske pomoći.

Takođe, vatrogasci-spasioci iz Novog Sada spasili su još četiri osobe, od čega dvoje dece iz taksi vozila na koje je palo drvo u Bulevaru Mihajla Pupina.

Foto: T a n j u g

Izvor: T a n j u g

BeogradNovi Sadnevremeoluja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva