:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Maj 10, 2021   18:44

0

160

Nikolić: Počinioce svih nedelja privesti pravdi, uvek smo za saradnju i pomirenje

Nepoznati počinioci sinoć   su kamenovali crkvu Svete Petke u Vitini a jutros je to mesto obišao predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Vitina, Srđan Nikolić.

„Nakon dobijanja informacije da je kamenovana crkva svete Petke u Vitini, jutros oko 9 časova posetio sam to mesto i u razgovaru sa lokalnim sveštenikom saznao da na svu sreću niko nije povređen“, izavio je za Puls Nikolić.

„Na Vaskrs je kamenovana kuća Aleksandra Jačovića u Vitini, na Đurđevdan je nekoliko izgrednika pokušalo da sa zvonare crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Klokotu skine našu trobojku“, kaže Nikolić. „Uzimajući u obzir sve ove činjenice, da se radi o već nekoliko napada, kako na crkvene objekte tako i na privatnu imovinu preostalih Srba, od međunarodne zajednice tražimo hitnu reakciju da nateraju predstavnike prištinskih institucija da rade svoj posao i da se počinioci ovih nedela privedu licu pravde. Naša ruka saradnje i pomirenja je uvek ispružena“, poručio  je predsednik privremenog organa opštine Kosovska Vitina, Srđan Nikolić.

Izvor: RTV Puls

KiMKosovska Vitinaincident
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva