:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2022   13:03

0

224

Nikoljdan na barikadama: Da nam Bog i Sveti Nikola daju snage da izdržimo

Srbi sa severa Kosova koji već deseti dan protestuju na barikadama tražeći pravo na pravdu, slobodu I miran I dostojanstven život dostojan svakog čoveka u 21.veku, danas na barikadama , simbolu njihove borbe decenijama unazad ,proslavljaju Svetog Nikolu. Na barikadi u Rudaru kod časnog krsta svečari su sa svojim sunarodnicima obeležili krsnu slavu sa željom da im ovaj svetac pomogne da očuvaju svoja ognjišta.

Nedaleko od ovog spomen obeležja, domaćini su postavili ikonu svetitelja, slavsku sveću i posnu slavsku trpezu.

„Krsnu slavu, obeležje srpskog naroda, umesto u svoji domovima, danas obeležavamo ovde u Rudaru, pod jednom zastavom ispod časnog krsta, sa željom da nam Bog da snage da se izborimo da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima“ rekao je obraćajući se u ime domaćina Ivan Zaporožac, inače načelnik Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici.

Zaporožac je rekao da se Srbi na severu Kosova i Metohije danas mole za volju i snagu da izdrže i odupru se “silama iz Prištine” koje pokušavaju da pokore srpski narod i koji ga progone.  

„Srpski narod i u rovovima i u izgnanstvu, uvek je slavio svoju slavu i uvek je obeležavao svoje svece, i tako i mi danas ovde radimo“ poručio je Zaporožac i svim svečarima čestitao praznik, u želji da ga provedu u sreći,  molitvi i zdravlju.

Podsetimo, danas je deseti dan kako su Srbi na severu Kosova postavili barikade u znak protesta zbog nepoštovanja Briselskog sporazuma i kako navode neosnovanih hapšenja njihovih sunarodnika.

Izvor: TV Most, Radio Mitrovica sever; Foto: Radio Mitrovica sever, TV Most

KiMbarikadeIvan ZaporožacSveti NIkola
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva