:

:

TV Most

clock

Jun 29, 2020   16:26

0

143

Novi Badovac i Sušica imaju vodu, restrikcije u Lapljem Selu i Preocu

Nakon što su prošle subote meštani Novog Badovca i Sušice blokirali put Badovac-Sušica-Šaškovac na sat vremena jer 11 dana nisu imali vodu, te njihovog razgovora sa nadležnima u Opštini Gračanica, tokom jučerašnjeg dana ponovo im je omogućeno vodosnabdevanje. Tokom vikenda, voda je isključivana stanovnicima Lapljeg Sela i Preoca.

Direktor Javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković kaže da nema informaciju do kada će meštani Sušice i Badovca imati vodu, ni da li će biti novog isključenja.

„Meštani ovih naselja , uključujući i one na najvišim tačakama naselja, u toku jučerašnjeg dana dobili su vodu. Jutros sam proveravao kod škole u Sušici gde je najviša tačka, imali su vodu i sada nema problema. Nadam se da ih neće biti ni u narednom periodu“, kaže Trajković.

On je naveo da iz Regionalne vodovodne kompanije „Priština” još uvek nije dobio raspored restrikcija.

„Nemam informaciju da su na snazi restrikcije vode u Gračanici. Laplje Selo i Preoce biće i danas nekoliko sati bez vode, da bi meštani Badovca i Sušice imali vodu“, kazao je Trajković, ne navodeći u koje vreme će voda u ovim selima biti isključena.

On je istakao da su „meštani Badovca i Sušice 11 dana imali slab pritisak zbog opadanja nivoa vode u Gračaničkom jezeru“.

Meštanin Novog Badovca Vladan Trifić kaže za RTV Kim da trenutno imaju vodu, ali da nemaju informacija do kada će je imati, te da nisu obavešteni o planu restrikcija.

„Voda je došla juče i trenutno je imamo, do kada ne znam. Nisu nam rekli kada će voda biti isključena, pritisak je sada dobar“, rekao je on.

Trifić napominje da su stanovnici naselja Novi Badovac potpisali peticiju kojom zahtevaju da se reguliše i poboljša situacija sa vodosnabdevanjem u selima Novi Badovac i Sušica, a koju će u toku sutrašnjeg dana predati Regionalnoj vodovodnoj kompaniji „Priština”.

Meštani Lapljeg Sela i Preoca juče i prekjuče vodu nisu imali u periodu od 10 do 15 časova.

Izvor: RTV KiM

KiMvodosnabdevanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva