:

:

TV Most

clock

Januar 03, 2019   11:27

0

172

Novi filmski festival u Beogradu

Novi festival dokumentarnog filma „DOK #1“ biće održan od 31. januara do 3. februara u Kombank dvorani u Beogradu.

Tokom četiri festivalska dana biće prikazani, kako najavljuju organizatori, „odvažni i ključni filmovi iz aktuelne svetske produkcije“.

Na programu će biti 20 dugometražnih filmskih ostvarenja raspoređenih u četiri programske celine (Prvi Korak, Na Ivici, Vrhunci i Biografije).

Biće prikazana i retrospektiva Hajrudina Krvavca sa desetak kratkih dokumentarnih filmova.

Program „Vrhunci“ predstaviće dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane programera i publike velikih festivala, dok će suprotnost tome biti program „Prvi Korak“, koji slavi debitante i njihove prvence.

Festival će prikazati i par biografskih dokumentaraca, dok će filmovi koji obrađuju bizarne, provakativne i granične teme biti prikazani u programu „Na Ivici“.

Direktor festivala Igor M. Toholj napomenuo je da je ovaj festival nastao kao odgovor na potrebe publike da se u Beogradu pojavi festival čiji je program redukovan, saglediv i po meri gledaoca, ali takođe relevantan i aktuelan.

„U eri kompetitivnosti za nas nema apsolutnih pobednika. Uspeh svakog filma merimo količinom emocija i zainteresovanosti koje on izazove kod publike. Takođe, u istoj ravni s veteranima, laureatima i „big time“ produkcijama, na ovom festivalu stoje i debitanti, autori koji su tek zakoračili na festivalsku scenu. Raznolikost, mogućnost široke publike da sagleda razne tendencije, stilove i tematske preokupacije savremenog dugog dokumentarca, su naša misija, svakako“, istakao je Toholj.

Prvo izdanje festivala „DOK #1“ neće biti takmičarskog karaktera.

Publika će nakon festivala moći da pogleda selekciju filmova sa festivala i u Domu kulture Studentski grad.

Festival organizuje „ZERO production“ uz tehničku podršku Kombank dvorane.

Izvor: Taнјуг

filmski festivalBeograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva