:

:

TV Most

clock

Avgust 11, 2021   13:34

0

173

Novi Pazar ubuduće bez svojih navijača na gostovanjima

Upravni odbor fudbalskog kluba Novi Pazar odlučio je danas na vanrednoj sednici da neće voditi svoje navijače na gostovanja tokom ove fudbalske sezone, a nakon poslednjih događaja na stadionu u tom gradu.

"U ovakvim fudbalskim, a naročito vanfudbalskim okolnostima to bi bilo rizično i neodgovorno. Neko bi to mogao da shvati kao provokaciju, a mi ne želimo da dolivamo ulje na ionako užarenu situaciju, već da domaćinima olakšamo organizaciju same utakmice", navodi se u saopštenju kluba.

Upravni odbor je održao vanrednu sednicu posvećenu dešavanjima na utakmici sa Partizanom, kao i reakcijama i događajima koji su usledili.

Doneto je više zaključaka u vezi, kako se kaže, ispravljanja nekih slabosti koje su uočene oko organizacije same utakmice, kako se ne bi ponovile u nastavku prvenstva.

Na sednici je zatraženo i hitno održavanje Skupštine kluba, a najkasnije do 15. septembra na kojoj bi se donele odluke oko daljeg funkcionisanja kluba, ali i da se članovi skupštine izjasne o poverenju aktuenom Upravnom odboru.

Kako se navodi, članovi UO iz reda privrednika su bili iznenađeni reakcijama publike na utakmici sa Partizanom koja je, u više navrata, skandirala 'Uprava napolje'.

"Nama koji dajemo svoj novac da bi klub uopšte postojao, skandiraju oni zbog čijeg 'navijanja' je klub višestruko novčano kažnjavan i na druge načine sankcionisan", stoji u saopštenju.

Tvrde u saopštenju da je posle utakmice, usledila "brutalna kampanja medija, političara i iz vlasti i iz opozicije protiv kluba".

Navode i da je predsednik države za nedeljna dešavanja krivicu uglavnom prebacio na Novi Pazar, pripisujući navijačima parole i skandiranja koja, tvrde Upravni odbor u saopštenju, "niko izgovorio nije". Zato smatraju da je, ako već nemaju podršku navijača i ako je i šira javnost okrenuta protiv kluba, logično da se na Skupštini bira novo rukovodstvo koje će se uspešnije boriti sa izazovima koje očekuju klub.

Inače, prethodni fudbalski vikend obeležeio je meč u Novom Pazaru, u kojem su domaćini dočekali Partizan, i koji je bio je prekinut četiri puta, a poslednji prekid, u 62. minutu, trajao je više od pola sata, pošto su se domaći igrači povukli sa terena zbog navijanja gostujućih navijača, koji su, kako je preneo Indeksonline, klicali Ratku Mladiću, mašući zastavom sa njegovim likom i uzvikujući "Nož, žica, Srebrenica".

Kako su preneli beogradski mediji, delegat FSS, međutim, nije prekidao meč kada su navijači Novog Pazara skandirali bivšem vođi srebreničkih snaga Armije BiH osumjičenom za zločine nad Srbima, Naseru Oriću, "Žutoj kući", veličali nezavisnost tzv. Kosova.

Dešavanja na utakmici u Novom Pazaru komentarisao je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da utakmica nije bila dobro pripremljena i pokazala je izliv emocija i šta navijači zaista misle o Srbiji, te koliko su podele duboke.

Vučić je osudio uzvike ekstremnih Torcida navijača "Nož žica Srebrenica" što je neprihvatljivo, ali primetio da su odmah sa zapadne tribine, gde je najzreliji deo publike, počeli da uzvikuju „Orić Naser", „Kosovo je pored Srbije", i „Žuta kuća", „Ovo je Bosna" .

Podsetio je da su vikali i „Uprava napolje", dodajući da je to zanimljivo jer se uprava Pazara nije toliko osvrnula na povike navijača, već samo na povike protiv njih.

"To što su uzvikivali i 'Vučiću pederu' upravi Pazara nije toliko strašno kao 'Uprava napolje', jer se oni mnogo trude da pomognu Pazaru.

Isti je slučaj nažalost i sa Partizanom. Kada god je potreban novac, a to je slučaj i sa drugim klubovima, država je ta koja treba da isporuči sve, ali oni to nikada neće reći", dodao je on.

Takođe, na sednici UO FK Novi Pazar razgovaralo se i o neophodnosti dovođenja dva nova pojačanja do završetka prelaznog roka.

Izvor: T a n j u g

FK Novi Pazar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva