:

:

TV Most

Foto: Siniša Pašalić, RAS Srbija

clock

Decembar 26, 2018   19:25

0

264

Novi protest u Banjaluci, Dragičević pozvao okupljene da se mirno raziđu

Jake policijske snage raspoređene su u centru Banje Luke gde se održava protest nekoliko hiljada aktivista grupe "Pravda za Davida". Policija blokirala Trg Krajine i ne dozvoljava pristup demonstrantima. Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor pozvao okupljene da se mirno raziđu do sutra u 18 časova.

Aktivisti grupe "Pravda za Davida" ponovo su se okupili, uputivši se se ka centru Banjaluke, gde su jake policijske snage blokirale Trg Krajine.

Policijski kordon ne dozvoljava okupljenima da priđu Trgu Krajine

Demostranti sz našli aleternativno rešenje – okupili su se kod na parkingu kod Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske, prenosi sarajevski portal Kliks.

Dragičević je pozvao okupljene da se mirno raziđu do sutra u 18 časova.

"Svako ko napravi bilo kakav incident nije član grupe 'Pravda za Davida' i neka se MUP RS za njih pobrine, ali niko nema pravo da prijeti", poručio je Davor Dragičević.

"Ja ni prije nikome nisam prijetio, ja sam otac koji 276 dana zavija, a juče su priveli mene", rekao je Davor Dragičević i dodao da su ubice njegovog sina i dalje na slobodi. "Hvala svima što su nas podržali. Ja života više nemam, meni su sve uzeli", dodao je Davor.

Masovni protest je u Banjaluci najavljen nakon jučerašnjeg hapšenja roditelja stradalog Davida Dragičevića, pojedinih opozicionih političara i banjalučkih novinara.

Među građanima se naziru transparenti sa natpisom "Davidovo srce", a okupljeni uzvikuju: "Ubice, ubice".

Davor Dragičević je ranije danas pušten iz pritvora nakon saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Pre protesta Davor Dragičević se zahvalio svim medijima koji su prenosili jučerašnji protest te tako poslali istinu o njegovoj borbi za istinu.

"Uhapsili su me juče prvi put. I Suzanu. Deca su bila zaključana u kući. To je odraz institucija prema meni. Želim srećan Božić ljudima koji slave, ali i ljudima u EU, ljudima koji hrane ubice i saučesnike ubistva mog deteta", rekao je Dragičević.

Na protest su, takođe, došli i opozicioni lideri.

Bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo je pozvao je ranije na miran i dostajanstven skup da bi građani ponovo vratili pripadajuća demokratska i ljudska prava.

"Vladavina prava umjesto terora i represije Lukačeve policijske hunte. Pravda, istina i kazne za ubice i one koje ih štite kao pomagači i jataci", napisao je Šukalo na svom Fejsbuk profilu.

Izvor: KLIKS, NEZAVISNE, RTS

pravda za DavidaBanja Luka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva