:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Decembar 21, 2018   11:09

0

273

Novi Sad igra za Kosmet: Utakmica o kojoj će se pričati!

Pod parolom "Sever za jug", u subotu sa simboličnim početkom u 12.44 časova, biće odigrana utakmica između RFK Novog Sada i FK Mokre Gore na stadionu "Detelinara", a u organizaciji sportskog kolektiva sa Detelinare i organizacije "Moja Detelinara". Sav prihod od ulaznica, kao i potencijalne donacije biće upućene kao humanitarna pomoć Srbima na Kosmetu.

Susret će početnim udarcem otvoriti Bogdan, sin mučki ubijenog Olivera Ivanovića, nakon čega će uslediti minut ćutanja za sve srpske žrtve.

"Ovaj duel nije naš izbor, nego obaveza, naročito imajući u vidu stepen progona i getoizovanosti koji trpe naši sunarodnici na Kosmetu. Ovo je dokaz da sever države, Novi Sad i Detelinara ne zaboravljaju, nikada neće zaboraviti i nikada neće odustati od borbe i brige za jug zemlje i sve Srbe koji tamo žive. Zato komotno možemo reći da je ovo više od fudbala i više od utakmice, a nadamo se i sigurni smo da će se Novosađani odazvati našem pozivu i pomoći da zajedno pošaljemo jedinstvenu poruku u svet", navodi se u saopštenju PR službe fudbalskog kluba Novi Sad.

Iz redova "kanarinaca" još ističu da sport nije samo nadmetanje, nego da mora imati i društvenu i nacionalno odgovornu komponentu i da će pun stadion biti jedan lep, gospodski i viteški odgovor na sve nepravde koji Srbe godinama, a ovih dana naročito trpe.

Izvor: RTV

solidarnosNovi SadMokra GoraKiMsport
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva