:

:

TV Most

clock

April 19, 2022   20:19

0

142

Novim sporazumom nastavljena saradnja dva glavna grada naših pokrajina

U prostorijama grada Prištine sa sedištem u Gračanici danas je potpisan ugovor o saradnji Stonoteniskog saveza Novog Sada i Privremenog organa grada Prištine. Ugovor su potpisali predsednik Gradskog stonoseniskog saveza Predrag Ničić i predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić.

Sporazum predstavlja uzajamnu saradnju dve strane na polju razvoja i afirmacije sporta putem osmišljavanja i realizacije niza sportskih aktivnosti i manifestacija posebno gde su uključena deca i omladina, osobe sa invaliditetom, žene u sportu, ali i u kategoriji starije populacije u smislu rekreativnog sporta.

Osim organizacije manifestacija, sporazumom se predviđa razmena stručne ideje kroz međusobnu edukaciju, organizaciju trenerskih seminara i razmene znanja i iskustava u oblasti sporta i organizacije zajedničkih kampova kao i pripreme sportista i sportistkinja.

Sporazumom se predviđa da STSNS i PO Grad Priština organizuju zajedničke susrete sportista i sportskih radnika, pre svega u svrhu realizacije pomenutih ciljeva.

Predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić, rekao je, da će ova lokalna samouprva animirati decu i omladinu i uopšte građane u svojoj opštini i uputiti im javne pozive za učestvovanje na manifestacijama gde bi se promovisao stonoteniski sport.

“Mislim da smo ovim današnjim činom, susretom i potpisivanjem ugovora, shvatili šta je smisao prijateljstva i šta je istinsko i pravo prijateljstvo. Znamo koliko je sport važan. Učestvovanje u sportu uči nas timskom radu, liderstvu, samodisciplini, odgovornosti i  toleranciji. Sport jača naš karakter, poštovanje i samopouzdanje, baš onako, kako su naši slavni sportisti kroz istoriju stvarali i proslavljali rezultate. Ne zaboravljamo da je Novi Sad bio uz Gračanicu i u najtežim trenucima. Bratska ljubav i podrška ni danas ne izostaje, ona se gradi i proširuje sve više i više, i zato verujem da će naši klubovi, ne samo u stonotenisu, već i u drugim sportovima imati saradnju, kakvu istinski svi zajedno želimo, rekao je predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMNovi SadPrištinaGračanicasporazum o saradnji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva