:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2023   20:02

0

174

Novo hitno upozorenje: Srbiju pogodilo jako nevreme, grad i olujni vetar u Sremu

Jako nevreme zahvatilo je Srem, a RHMZ je u 18.30 sati izdao novo hitno upozorenje za područje severne i zapadne Srbije na jake pljuskove sa grmljavinom. 

"U toku večeri na zapadu Srbije, u Sremu, delovima Bačke, severnog i srednjeg Banata lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom uz veliku količinu padavina, ponegde i grad, a u zoni jakih pljuskova kratkotrajno se očekuje i jak vetar", navodi se u hitnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Uz ekstremne pljuskove, na zapadu Srema ima i obilnog grada, koji je nošen olujnim vetrom. Ovako je izgledala okolina Šida posle oluje.

Delove Kragujevca je, takođe, zahvatila silovita oluja.

Ranije je najavljeno da se veoma snažan grmljavinski sistem sa obilnim pljuskovima i jakim električnim pražnjenjem približava Šidu.

Još jedan snažan grmljavinski sistem zahvatiće i šire područje Kopaonika, uz jake pljuskove sa grmljavinom.

U nastavku poslepodneva jačih pljuskova sa grmljavinom biće i na području Kraljeva, ali i Topole, Bačke Palanke, Kragujevca i Aranđelovca.

Ovaj grmljavinski sistem premeštaće se u nastavku poslepodneva prema severozapadu i u naredna dva sata mogao bi da donese pljuskove sa grmljavinom jugozapadnom i južnom obodu Beograda.

Prema rečima meteorologa, uticaj ciklona sa centralnog Mediterana zaslužan je za ovu nestabilnost.

Izvor: B92

nevreme
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva