:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Decembar 26, 2018   19:00

0

266

Novogodišnje čarolije vrtića "Kosovski božur"

Mališani  vrtića „Kosovski Božur“ u Šilovu izveli  su  juče završnu novogodišnju priredbu u prepunoj sali Kulturno-prosvetnog  centra Božidar Mitrović Šandor. 

Završna novogodišnja priredba u ovoj ustanovi je postala tradicija. Na sceni koju ručno izrađuju vaspitačice, mališani su sa puno emocija recitovali novogodišnje pesme. Time su svojim roditeljima, rođacima i vaspitačicama ukazali na čaroliju novogodišnjih praznika.

Direktorica vrtića „Kosovski Božur“ Danijela Marković kaže  da je  zadovoljna priredbom koju je čitav kolektiv vredno pripremao.

“Priredba je bila veoma uspešna, deca su bila presavršena”, rekla je za  RTV Puls Markovićeva i dodala da je bilo dece koja su prvi put imala  scenski nastup.

Markovićeva ističe da je 2018. godina bila vrlo uspešna i da bi volela da i 2019. godina bude takva. Imaju i nove izazove, a to je uvođenje jaslene grupe za koju u ovom delu Kosova postoji potreba.

“ U sledećoj godini nastojaćemo da proširimo vrtić i uvedemo konačno tu jaslenu grupu. Ne bih se bunila da nam i 2019. godina bude uspešna kao  ova”, naglasila je Markovićeva.

Vrtići su prvi stepenik profesionalnog obrazovanja i vaspitanja. Proces socijalizacije dece se započinje u porodici, međutim od velikog su značaja obrazovne ustanove jer pružaju deci pravu socijalizaciju gde se  ona osposobljavaju za samostalno funkcionisanje u društvenoj zajednici.

Izvor: RTV Puls

ŠilovoNova godinaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva