:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Decembar 16, 2020   11:29

0

179

Novogodišnji pokloni za đake ŠOSO “Kosovski božur” od Udruženja Srba KiM u Beogradu

Udruženje Srba Kosova i Metohije u Beogradu obezbedilo je novogodišnje poklone za đake Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” u Kosovskoj Mitrovici. Paketiće je danas deci sa smetnjama u razvoju koja pohađaju nastavu u ovoj prosvetnoj ustanovi, uručio predsednik ovog udruženja Dragoslav Lazić. 

Prema njegovim rečima, Udruženje Srba Kosova i Metohije u Beogradu postoji šest godina i sve vreme se trudi da bude uz svoj narod i da mu pruži podršku.

“Biti danas sa decom i omladinom sa smetnjama u razvoju, jer ovo jeste škola namenjena njima, je privilegija i čast zato što ta deca žive i rade na svoj način i opstaju na Kosovu i Metohiji, na samom braniku naše otadžbine Srbije” rekao je Lazić i dodao da je Udruženje ovu pomoć obezbedilo zahvaljujući prijateljima, od kojih je izdvojio Dunav osiguranje.

Inače ovo Udruženje je poznato je po organizaciji donatorskih večeri, posebno oko Vidovdana.

Direktorica ŠOSO “Kosovski božur” Marta Popović zahvalila je udruženju na poklonima rekavši da je pažnja ljudi koji sa strane prepoznaju važnost ozbiljnog rada sa decom sa smetnjama u razvoju, veliki podsticaj za zaposlčene u ovoj školi.

“Mi njih pozdravljamo, zahvaljujemo se i kažemo da su oni dobar primer koji treba slediti , da su ova deca deo društva i da ćemo njima ulepšati i novogodišnje ali sve druge dane time što ćemo im pomoći da budu prihvaćeni, ništa drugo” rekla je Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMUdruženja Srba KiM BeogradŠOSO "Kosovski božur"novogodišnji paketići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva