:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 14, 2021   16:39

0

79

NVO „Srpska nit“ i ove godine poklonima obradovala srpsko stanovništvo na KiM

Nevladina organizacija „Srpska nit“ sa sedištem u Crnoj Gori i ove godine obradovala je poklonima mališane i stanovništvo na KiM.

Vizija udruženja jeste očuvanje i promovisanje srpskog nacionalnog, duhovnog i kulturnog identiteta i kada god nam se ukaže prilika mi radimo humanitarne akcije, istakao je predsednik ove organizacije Milivoje Brković.

„Mi smo stanovništvu u Velikoj Hoči, Orahovcu i Prizrenu donirali pakete sa prehrambenim proizvodima, deci smo doneli novogodišnje paketiće, a sve to kako bi im pokazali da u ovim danima praznika nismo zaboravili na njih, a nećemo ni ubuduće“, kazao je Brković.

On je istakao da članovi organizacije „Srpska nit“ organizuju humanitarne akcije u Crnoj Gori, ali i u nekoliko gradova širom Srbije kako bi prikupili sredstva za ovu i slične humanitarne akcije.

„Zbog trenutne epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da organizujemo humanitarne akcije, ali smo se obratili našim ljudima u dijaspori, koji su jedva dočekali da nam pomognu u organizaciji ove akcije“, istakao je Brković i zahvalio crkvi Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu, kao i svim ljudima koji su pokazali humanost i pomogli organizaciju ove akcije.

Koordinatori ove organizacije u Beogradu i Prokuplju Staša Koprivica i Marija Okičić, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica, kazale su da su ljudi u ovim gradovima uvek raspoložni da pomognu i učestvuju u akcijama za prikupljanje pomoći ovdašnjem stanovništvu.

„Ja sam prvi put učestvovala u jednoj humanitarnoj akciji na Kosovu i Metohiji i moram da priznam da je osećaj prosto neverovatan i da je sve to veoma emotivno iskustvo“, kazala je Marija i dodala da će se od sada uvek vraćati i učestvovati u  ovakvim akcijama.

„Videti tu dečicu sa osmesima na licima izaziva buru emocija u svima nama i neverovatno je to otkriće koliko naše malo njima znači mnogo“, istakla je Staša i dodala da je u moru tih emocija pala i po koja suza.

Mladi, ambiciozni i , pre svega, humani članovi NVO „Srpska nit“ nastavljaju svoju misiju, a to je pružanje pomoći srpskom stanovništvu u pokrajini, ali i svuda gde je pomoć potrebna.

Izvor: RTV Gračanica

NVO Srpska nitMilivoje BrkovićStaša KoprivicaMarija OkičićpomoćKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?