:

:

TV Most

Foto: Narodni muzej

clock

Januar 30, 2023   15:50

0

98

Obeležena 175-ogodišnjica Galerije Matice srpske

Protekla godina za Galeriju Matice Srpske bila je za pamćenje, rečeno je novinarima na godišnjoj konferenciji, u ambijentu izložbe slika Uroša Predića, koja je zbog interesovanja publike produžena do polovine februara 2023.godine. 

U 175-oj godišnjici, Galerija Matice srpske učestvovala je svim svojim kapacitetima u programima Evropske prestonice kulture, realizovala 12 izložbi i ugostila više od 136.000 posetilaca. Dobila je i važne nagrade među kojima je Sretenjski orden prvog stepena najznačajnija, kaže upravnica Tijana Palkovljević Bugarski.

,,Nas čeka dalje  obeležavanje jubileja jer smo odredili da jubilej traje čitavu godinu. Biće puno programa i aktivnosti ali ono čemu težimo je adaptacija izložbenog salona, unapređenje sistema rasvete i nova stalna postavka" ističe Bugarski.

Ona dodaje da će početkom jeseni u saradnji sa Galerijama iz Beča, biti predstavljena paralela između Gustava Klimta i Paje Jovanovića, dok će  godina jubileja biti završena velikom izložbom slika Vase Pomorišca.

Izvor: RTV; fot: Narodni muzej

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva