:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 03, 2023   21:29

0

91

Obradović: Pred nama velika šansa, Avramović mora na operaciju

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da su u klubu svesni da je pred njima još jedna velika šansa za plasman na Fajnal-for i da će učiniti sve da je iskoriste.

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 časova u Beogradu igraju četvrti meč četvrtfinala Evrolige sa ekipom Reala i posle jučerašnje pobede Madriđana u Areni rezultat u seriji je 2:1.

"Plej-of je uvek takav, igra se na svaka dva dana. Utisak je isti. Imali smo jednu od lošijih utakmica poslednjih meseci, igrači su svesni toga. Znamo svi koliko je Matijas Lesor važan za naš tim, ali i juče smo i bez njega bili u egalu. To je to. Moramo kvalitetnije. Treba shvatiti da je utakmica 40 minuta. Znamo da je ispred nas velika šansa", izjavio je Obradović.

Osvrnuo se strateg "crno-belih" na povredu Alekse Avramovića.

"Aleksa je povredio ruku i on će ići na operaciju u petak, to je samo druga ruka, ali ista stvar kao i prošle godine kada se povredio, pretpostavke da će biti manja pauza, ali ja ne bi sad o tome. Desilo se opet Aleksi nažalost. To je deo svega ovoga čime se mi bavimo", istakao je Obradović.

Pominjalo se odlaganje utakmice zbog tragedije koja se desila jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda, ali Obradović ističe da bi problem predstavljao termin.

"Svi smo bili u neverici kada smo čuli vest jutros. Izjavljujem saučešće svim porodicama, velika tragedija. Ne znam šta da kažem oko odlaganja, problem je termin. Kada bi mogli da igramo? Real ima obaveze, sve to bi dovelo do neverovatnih pomeranja. Ne znam, nije pitanje za mene, svi smo u šoku. Koliko sam ja shvatio, igraćemo utakmicu", izjavio je Obradović.

Bek Partizana Danilo Anđušić istakao je da njegov tim ima priliku da pred svojim navijačima ostvari bitnu pobedu.

"Pre svega izjavio bih saučešće svim porodicama koje su pogođene ovom tragedijom. Katastrofa, nešto što nije viđeno. Šokirani smo, ne možemo da verujemo, saosećamo se sa porodicama. I ja sam otac dvoje dece, kad čujem da se tako nešto desi uvek me potrese. Nadam se da se ovakve stvari više neće dešavati, moramo svi zajedno, kao društvo, da malo poradimo na tome. Pripremamo se normalno, koliko je moguće. Fokusirani smo na meč, trudimo se da ne gledamo stvari sa strane. Spremni smo. Jučerašnja utakmica je pokazala da možemo da igramo sa njima", zaključio je Anđušić.

Saša Đorđević: Partizan i Real da odlože utakmicu

Selektor košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević uputio je danas saučešće porodicama žrtava povodom tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

"Šok, neverica usled masakra u beogradskoj školi. Saučešće porodicama stradalih. Slava im, Bog dušu da im prosti", napisao je Đorđević na svom Tviter nalogu.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros u oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda. Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.

Đorđević je zatražio od Partizana i Reala da odlože sutrašnji četvrti meč četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

"Moja Srbijo, moj Beograde, moji Partizane i Real Madrid-u. Reagujte na pravi ljudski način i odložite utakmicu. Kome je do pesme, radosti i navijanja posle ovakve tragedije?", dodao je Đorđević.

U Srbiji je zbog te tragedije od petka do nedelje proglašena trodnevna žalost.

Počela prodaja ulaznica za četvrti meč Partizana i Reala

Na blagajnama stadiona danas u 10 sati je počela prodaja ulaznica za četvrti meč četvrtfinala plej-ofa košarkaške Evrolige između Partizana i Reala. Na blagajnama stadiona u Humskoj od jutros se okupio veliki broj navijača, koji žele da kupe ulaznicu za naredni duel dva kluba u Evroligi.

Košarkaši Reala su sinoć u Beogradu nadigrali Partizan 82:80 i smanjili na 2:1 u četvrtfinalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

Četvrti meč biće odigran u četvrtak od 20.30 sati u "Štark areni".

Eventualna majstorica je na programu devetog maja u Madridu.

Košarkaši Reala minutom ćutanja odali počast nastradaloj deci u Beogradu

Košarkaši Real Madrida minutom ćutanja na današnjem treningu u beogradskoj Areni odali su počast žrtvama tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Izvor: T a n j u g

KK PartizanReal MadridŽeljko Obradović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva