:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2019   17:27

0

176

Obrt na Malti, vlada još nije donela konačnu odluku o ostanku dece

Iako su izvori RTS-a javili da je doneta privremena odluka prema kojoj deca porodica koje nisu iz EU ipak mogu da ostanu u toj državi, malteška vlada još nije donela konačnu odluku.

Očekuje se da će Vlada na Malti uskoro saopštiti zvanični stav o sudbini 22 dece koja nisu iz zemalja EU, a koja ne ispunjavaju zakonski uslov za dobijanje boravišne dozvole, jer njihovi roditelji ne zarađuju dovoljno.

Izvori RTS-a su javili da je premijer Malte održao jutros hitan sastanak sa ministrima koji su uključeni u rešavanje ovog problema i da je doneta odluka o izuzeću.

Kako smo ranije pisali, premijeru Malte bila je predata peticija za ostanak dece. Peticiju je za manje od 24 sata potpisalo 3.000 ljudi, među njima i brojne poznate ličnosti, malteški nadbiskup.

Podršku roditeljima iz Srbije pružila je i bivša predsednica Malte Mari-Luiz Koleiro Preka, koja je rekla da je zgrožena zbog tretmana malteške administracije prema nedomicilnoj zajednici.

Prema malteškim zakonima, porodice koje potiču iz trećih zemalja (države koje su izvan EU), moraju da zarađuju najmanje 19.000 evra godišnje, plus 3.800 evra za svako dete. Ova suma ne uključuje bonuse ili prekovremeni rad.

Izvor: RTS

Malta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva