:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 29, 2023   8:27

0

184

Odalović: Kurti čini sve da unese veću nesigurnost među Srbima

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je da Aljbin Kurti u kontinuitetu destabilizuje situaciju na Kosovu i Metohiji, izaziva, provocira, zloupotrebljava sve što može da bi uneo što veću nesigurnost na severu KiM i među svim Srbima.

Prema njegovim rečima ponovo se koristi ista ili slična retorika iz centara koji Kurtija vrlo često pozivaju da ne radi nešto što je već uradio.

"To su i Kvinta, SAD i EU. Ne znam više ko se sve nije oglasio ovih dana da kaže da je to nešto što ne odobravaju i što se nije dogovoreno, ali nema nijedne posledice. Zgrade su okupirane. Da li je neko pozvao kosovske policijske službenike ili one koji su u zgradama da ih napuste i da se vrate gde su bili ? Nije, niko", ukazao je Odalović za RTS.

On ističe da je "ovaj dan vrlo neizvestan" i izaziva veliku zabrinutost i naglašava da su ovo neprospavane noći Srba na prostoru Kosova i Metohije jer nije se očekivala ovakva brutalnost i nije se očekivao ovaj red poteza.

Odalović ocenjuje da je najveća greška međunarodne zajednice to što je sebi dala za pravo da rezultate izbora koje su Srbi bojkotovali proglasi legalnim.

Izvor: T a n j u g

Veljko OdalovićAljbin KurtiKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva