:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 27, 2024   13:44

0

39

Odalović: Zapad želi da zaokruži priču o Kosovu ulaskom Prištine u SE

Predsednik Vladine komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da politički Zapad želi da ulaskom Prištine u Savet Evrope zaokruži priču o Kosovu kao nezavisnoj državi. Taj pokušaj, kako kaže, govori o ozbiljnom problemu međunarodnog prava i dodaje da bi takva odluka bila presedan, ali se nada da do toga neće doći.

Odalović je za T a n j u g ukazao da se zahtevom da Priština postane članica Saveta Evrope kao i sa predlogom Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama produbljuje raskol u međunarodnim organizacijama.

"Treba da se napravi ozbiljna analiza smisla ovih organizacija kao što su UN koje su obesmišljene. Savet Evrope ako ovo uradi isto će biti obesmišljen. Ove organizacije su pravljene zbog malih država, ne zbog velikih, da se one pod tim krovom po pravilima koja su dogovorena osećaju sigurno i da te organizacije budu garant sigurnosti," rekao je Odalović.

Kaže da EU želi da zakuje priču pre izbora za Evropski parlament i da se zato žuri sa odlukom o prijemu Prištine u Savet Evrope.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva