:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Maj 22, 2019   15:32

0

245

Održan Festival nauke "Fizikus" u Gumniziji

U Gimnaziji u Kosovskoj Mitrovici održan je tradicionalni festival nauke „Fizikus“.Na četvrtom festivalu predstavljeni su mnogobrojni zanimljivi eksperimenti.Ova manifestacija je deo programa obeležavanja sto godina postojanja ove obrazovne ustanove.

Učenici Aleksa Lazarević, Aleksa Sovrlić , Tea Savić i Nevena Nedeljković  prikazali su svoje radove koje su pripremili sa profesorima  u vidu kompjuterskih igrica, robota koji pokreće solarna energija, strujnog kola  ,Galilejevog ogleda koji demonstrira slobodan pad kao i optičke klupe, koja uz pomoć difrakcije i disperzije projektuje dugu i sve to prikazali posetiocima.

U Gimnaziji se trude a svake godine na festival “Fizikus” predstave što više novih ,zanimljivih izuma i to im već četiri godine i uspeva.

“Sajam je poseban po tome jer ove godine obeležavamo 100 godina postojanja Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici. Na ovom sajmu učestvuju i deca i profesori i imamo oko dvadesetak vežbi koje naši učenici prikazuju kao eksperimente učenicima drugih škola kao i drugim posetiocima” kaže profesor Slobodan Jakšić.

Iz goine u godinu Fizikus je sve posećeniji I izaziva veliko interesovanje mladih.

Izvor: TV Most

Festival naukeGimnazijaK.Mitrovica

Aktuelno

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva