:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Jun 17, 2021   16:42

0

141

Održan koncert povodom 700 godina manastira Gračanica

Naša velika svetinja i biser svetske kulturne baštine manastir Gračanica, zadužbina svetskog Srpskog kralja Milutina, obeležava ove godine 700 godina postojanja. Povodom ovog izuzetno značajnog datuma održan je celovečernji koncert klasične, duhovne i horske muzike, koji je oduševio prisutne u Domu kulture u Gračanici.

U programu su učestvovali horovi „Simonida“ iz Gračanice  crkveni hor „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovice, kao i učenici i profesori Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Stanišora.

„Zahvaljujem svima koji su došli i nadam se da su uživali. Mi smo se trudili da program koncerta napravimo tako da se kombinuju muzički delovi sa pevačkim i verujem da je svima bilo interesantno“, istakao je predsednik hora “Simonida” Gračanica Bratislav Bogdanović.

Akteri ovog izuzetnog muzičkog događaja zadovoljni su ostvarenim rezultatom, kao i interakcijom koju su ostvarili sa publikom.

„Posle svega što nam se dešavalo poslednjih godinu dana ovo je dobrodošlo i deci i nama, uželeli smo se svi muzike i bilo je ovo jedno divno veče“, istakao je Ivan Jovanović, direktor Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Stanišora.

„Izuzetno teška godina je za nama, imali smo poteškoće u radu ali smo uspeli da privedemo kraju još jednu školsku godinu i to, mogu slobodno, da kažem uspešno“, kazao je Andrija Jović, direktor Muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Gračanice.

Da bi sve proteklo besprekorno zasluge pripadaju gračaničkom Domu kulture i udruženju „Simonida“ kao i glavnom pokrovitelju ove manifestacije Ministarstvu za kulturu Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanica700 godina manastira Gračanicakoncert
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva