:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2020   18:49

0

72

Održan onlajn skup povodom obeležavanja 75 godina UN

Institut za međunarodnu politiku i privredu, u saradnji sa kancelarijom UN u Srbiji i Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, održao je danas onlajn skup na temu „Ujedinjene nacije: između stvarnog i mogućeg“, povodom obeležavanja 75 godina Ujedinjenih nacija.

Učenicima skupa obratili su se prof. dr Branislav Đorđević, direktor Intituta, gospođa Simona – Mirela Mikulesku, predstavnica generalnog sekretara UN u Republici Srbiji, gospođa Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka UN u Republici Srbiji, prof. dr Vladimir Popović, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i ambasador Aleksandar Tasić, pomoćnik ministra spoljnih poslova za multilateralnu saradnju.

Govornici su tokom ovog dela ukazali na značaj organizovanja same konferencije, dajući svoje viđenje o delovanju UN tokom prethodnih 75 godina, a potom i osvrt na buduće aktivnosti u radu organizacije.

U radnom delu skupa predstavnici akademske zajednice, eksperti za institucije UN, prezentovali su učesnicima svoja izlaganja. Analizirajući efikasnost ove međunarodne organizacije, istraživači Instituta su ukazali na različite aspekte multilateralnog sistema, potencijalne reforme i tendencije razvoja  UN-a, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva