:

:

TV Most

clock

April 23, 2024   13:22

0

38

Održan skup povodom Dana Vojske Srbije, prisustvovao i ministar Vučević

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović organizovao je danas u kasarni "Banjica 2" u Beogradu skup Generalštaba Vojske Srbije, kome je prisustvovao i ministar odbrane Miloš Vučević. 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, današnji skup počeo je minutom ćutanja i odavanjem počasti nedavno nastradalom pripadniku 72. brigade za specijalne operacije zastavniku Mijodragu Toškoviću.

Na skupu je pročitana čestitka predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića povodom današnjeg praznika, a načelnik Generalštaba general Mojsilović uručio je Zlatnu plaketu Vojske Srbije ministru Vučeviću, u znak zahvalnosti za izuzetnu saradnju i podršku koju je tokom obavljanja funkcije pružio pripadnicima Vojske Srbije.

General Mojsilović, u svom obraćanju, istakao je da je u godini za nama napravljen značajan iskorak u izgradnji sposobnosti Vojske Srbije i izrazio uverenje da ćemo, oslonjeni na sopstvene snage i uz čvrstu podršku državnog rukovodstva, nastaviti putem ubrzanog jačanja i razvoja u svim segmentima.

"Vojska Srbije danas je posebno organizovana, obučena i opremljena da u izvršavanju svojih borbenih i neborbenih zadataka, koji su utvrđeni Strategijom odbrane i vojnom doktrinom, može sa uspehom da se suprotstavi savremenim bezbednosnim rizicima i pretnjama", poručio je načelnik Generalštaba.

Tokom skupa, načelnik Generalštaba uručio je nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima koji su značajno doprineli unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije između dva praznika.

Prisutnima je prikazan film Vojnofilmskog centra "Zastava film" Uprave za odnose sa javnošću o rezultatima rada Vojske Srbije između dva praznika.

Ministar Vučević i general Mojsilović obišli su izložbu starih i retkih knjiga i savremenih publikacija, koju je povodom Dana Vojske Srbije, u kasarni "Banjica 2", priredio Univerzitet odbrane.

Skupu su prisustvovali članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, episkop lipljanski i vojni Dositej i pripadnici Generalštaba Vojske Srbije.

Odlukom o određivanju Dana Vojske Srbije i drugih vojnih praznika, za Dan Vojske Srbije određen je 23. april, u znak sećanja na dan kada je u Takovu 1815. godine, na Cveti, doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od otomanske imperije.

Izvor: TV Most, Ministarstvo odbrane: Foto: Ministarstvo odbrane

Dan Vojske SrbijeMojsilovićVučević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva