:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

April 29, 2024   12:30

0

69

Održana četvrta redovna sednica SO Gračanica

Na četvrtoj redovnoj sednici SO Gračanica, kojom je predsedavao Milan Dimitrijević, danas su jednoglasno usvojeni izveštaji i predlozi odluka.

Na sednici je najpre usvojen zapisnik sa treće redovne sednice održane 29.03.2024. godine a potom su odbornici razmatrali i usvojili tromesečni finansijski izveštaj za 2024. godinu  koji je na sednici predstavio Slaviša Ničić, direktora Odeljenja za budžet i finansije.

Na predlog direktora Ničića usvojen je i predlog povećanje budžeta iz sopstvenih prihoda za 2023. godinu

Direktor Odeljenja za javne službe i vanredne situacije  Vladica Trajković podneo je SO izveštaj o radu Odeljenja za javne službe i vanredne situacije za 2023. godinu koji je usvojen jednoglasno. On je kazao da je uprkos brojnim izazovima ovo odeljenje uspešno uspelo da odgovori na zahteve meštana ali i da završi planom predviđene obaveze.

Odbornici su tokom rasprave izneli predloge za unapređenje komunalnih delatnosti u pojedinim mestima kao što su uređenje puta do pravoslavnog groblja u Kišnici i sprečavanje uništavanja javne imovine, kanalizacione mreža u Lepini, vodovodne mreže u Batusu kao i neophodnost što brže rekonstrukcije javne rasvete na pojedinim važnim deonicama. Odbornici su pohvalili ovo opštinsko odeljenje na brzim reakcijama u vanrednim situacijama kao i na saradnju sa odbornicima SO Gračanica.

Razmatranje i usvajanje izveštaja za period januar 2023. – decembar 2023. opštinskog odeljenja za urbanizam i prostorno planiranje kao i izveštaj odeljenja za poljoprivredu i šumarstvo za period od 30.05.2023 do 01.12.2023. i izveštaj o subvencijama iz opštinskog odeljenja poljoprivrede odloženi su za narednu sednicu.

Sednici SO Gračanica prethodila je i četvrta redovna sednica Odbora za politiku i finansije.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva