:

:

TV Most

clock

Januar 29, 2024   16:03

0

345

Održana prva Svetosavska akademija na teritoriji Gnjilana

Prvi put na teritoriji Gnjilana,  institucije i pojedinci koji su svojim delima doprineli boljem životu Srba u Kosovskom Pomoravlju nagrađeni su Svetosavskim poveljama.

Svečana akademija povodom Savindana održana je u Gornjem Kuscu. Najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola kao i pojedincima za izuzetan doprinos u različitim segmentima društvenog života uručene su svetosavske povelje i zlatnici.

“Narod ovde u Kosovskom Pomoravlju zaslužuje i da dobija priznanja za ostvareni rezultat, bilo da je reč o ustanovama ili pojedincima” izjavio je za Rtv “Puls”, predsednik opštine Novo Brdo, Saša Milošević.

Svetosavska nagrada za izuzetna zalaganja u očuvanju srpskog naroda na ovim prostorima dodeljena je direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću koji se tim povodom obratio pismom s obzirom da mu već duže vreme nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

„Kosovsko Pomoravlje jedan je od nosećih stubova srpskog opstanka na KiM. Vaša država zna da ćete svoju očevinu i dedovinu čuvati po svaku cenu i dok god ste vi u Pomoravlju tu je i Srbija, poručio je Petković.

Nagrada za doprinos u očuvanju vere i pomoći srpskom narodu dodeljena je manastiru Draganac.

“Obradovala nas je vest da nas smatrate vrednim Svetosavskog puta i da želite da nam dodelite zlatnik sa likom najvećeg Srbina u svim svetovima”, izjavio je otac Justin, iguman manastira Draganac prilikom preuzimanja nagrade.

Među zaslužnim građanima su ginekolog u bolnici u Pasjanu Slavko Krstić, direktorka HO „Majka devet Jugovića“ Svetlana Stević i direktor Rtv Puls, Nenad Milenković.

Dr Slavko Krstić kaže da nagrada za njega znači mnogo.

“Nagrada je nastala kao rezultat svih saradnika i svih upošljenika bolnice, a ja kao pojedinac je samo dobijam”, istakao je dr Krstić.

“Ova nagrada znači podsticaj da se još više radi, da se pomaže našem narodu i da idemo putem “Bila mi je velika čast da budem dobitnik ove nagrade, ustvari ne ja, nego ceo tim Rtv “Puls” koja radi od 2000. godine. Nažalost, jedina je medijska kuća na srpskom jeziku u Kosovskom Pomoravlju, ali samo ovo priznje je za nas podsticaj da nastavimo da radimo vrednije i bolje” kazao je direktor Rtv “Puls” u Šilovu,Nenad Milenković.

Svetosavske nagrade dodeljene su još i Zdravstvenom centru Gnjilane, odnosno kovid bolnici, glumcu Saši Stojanoviću, našem, evropski priznatom, atletičaru Ivanu Cvetkoviću, profesorima osnovne muzičke škole “Stevan Hristić” u Stanišoru, Dejanu Saviću i Ivanu Jovanoviću i direktoru OŠ “Vuk Karadžić” u Šilovu, Milovanu Mitiću.

Izvor: RTV Puls; Foto i video: RTV Puls

KiMGnjilaneSvetosavska akademija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva