:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Maj 14, 2020   12:46

0

422

Održana sednica proširenog rektorskog kolegijuma Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici

Juče je putem ZOOM platforme, održana sednica proširenog rektorskog kolegijuma Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. U radu sednice učestvovali su rektor Univerziteta, prorektori Univerziteta, dekani svih fakulteta u sastavu Univerziteta i šef kabineta rektora, saopštio je za Radio Kosovka Mitrovica rektor PU sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof.dr. Zdravko Vitošević

Rektor Univerziteta, prof. dr Zdravko Vitošević obavestio je članove proširenog rektorskog kolegijuma o stavovima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i ministra Šarčevića o pripremama za nastavak školske godine nakon ukidanja vanrednog stanja i i merama koje Kancelarija za Kosovo i Metohiju, na čelu sa direktorom Markom Đurićem, zajedno sa Univerzitetom preduzima u cilju stvaranja uslova za normalizaciju procesa nastave i ispita na fakultetima u sastavu Univerziteta.

Na sednici je konstatovano da su svi fakulteti u sastavu Univerziteta preduzeli sve potrebne mere i da su, što se tiče prostora i opreme, spremni da realizuju svoje aktivnosti počev od 18. maja 2020. godine.

Na sednici je jednoglasno usvojen stav da je potrebno da se za sve studente obezbede identični uslovi, da je neophodno svim studentima Univerziteta omogućiti da nastave svoje aktivnosti u sedištima fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću i Lešku i da je ispunjenje tih uslova osnov za otpočinjanje i realizaciju delatnosti u domenu nastavka školske godine – nadoknade časova praktične nastave i vežbi i organizacije ispitnih rokova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMVitoševićUniverzitet u Kosovskoj Mitrovici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva