:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2023   11:31

0

81

Održane brojne manifestacije u organizaciji i uz podršku Turističke organizacije Gračanice

Turistička organizacija Gračanice bila je tokom leta organizator i učesnik brojnih manifestacija.

„Gračaničko prelo“ i  „Pitijada“ samo su neke od manifestacija koje je TOG organizovala u prethodnom periodu, trenutno je učesnik jednomesečnih događaja u okviru „Dana opštine Gračanica“ u okviru kojih će 17.septembra organizovati „Smile fest“  i proglasiti pobednike na ovogodišnjem konkursu „Najlepše dvorište Gračanice“, istakla je, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica, Sandra Đokić, direktorica Turističke organizacije Gračanice.

„Manifestaciju „Gračaničko prelo“ organizovali smo treću godinu za redom, a ove godine je ona bila međuopštinska, jer smo imali goste i iz drugih opština. Veoma smo zadovoljni kako je protekla, kao i ovogodišnja „Pitijada“ koju smo organizovali po drugi put. Obe manifestacije su bile veoma posećene, na šta smo posebno ponosni“, istakla je Đokić.

Nedavno je završen konkurs za „Najlepše dvorište opštine Gračanica“, a prva tri pobednika, po odluci žirija, očekuju vredne nagrade.

„Najlepše dvorište Gračanice organizujemo sa „Ekologijom“, prijave su završene,a  u narednim danima komisija će obići sve učesnike konkursa i odabrati pobednike.Svi učesnici će dobiti ukrasne sadnice, a prva tri mesta i vaučere za kupovinu materija kojim će ulepšati svoja dvorišta. Pobednici će biti proglašeni na Dan opštine Gračanica 21.septembra“, kazala je Đokić i istakla da je ovo samo način da pozitivnim primerima  podstaknu stanovništvo da više vodi računa o životnoj sredini.

Pored ovog, uskoro nas očekuje i konkurs za „Najlepšu fotografiju opštine Gračanica“.

„Za foto konkurs imamo veliki broj učesnika, puno posla i to mi je nekako najdraža aktivnost tokom godine, jer imamo i dosta učesnika koji nisu odavde a šalju nam ono što su oni zabeležili kada su posećivali Gračanicu. Drago mi je što su svi učesnici veoma kreativni, nadam se da će tako biti i ove godine“, rekla je Đokić.

Turistička organizacije Gračanice uz podršku i saradnju sa opštinom Gračanica, pored organizacije mnogobrojnih manifestacije i događaja, nastavlja da sprovodi svoj glavni cilj, a to je promocija turističkih potencijala opštine Gračanica, kao i promocija ovdašnje tradicije i kulture.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMTuristička organizacija Gračanice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva