:

:

TV Most

clock

Jul 03, 2015   12:05

0

148

Oko 13.000 ljudi dobija otpremnine

Država je taj novac opredelila iz budžeta za ovu godinu i nema potrebe za rebalans budžeta zbog toga, rekao je Stevanović za RTS.

Zaposlenima će biti obezbeđen socijalni program, a ostali koji ostaju u tim preduzećima moći će da nađu svoje mesto i šansu i kod novog vlasnika tih preduzeća, rekao je Stevanović.

On je podsetio da će svi radnici, kao i bivši zaposleni u predećima koja odlaze u stečaj u 2015. imati pravo na povezivanje radog staža.

Pravo na povezivanje radnog staža imaće takođe svi zaposleni iz preduzeća u procesu privatizacije i onih koja odlaze u stečaj, koji su stekli uslov za penziju, a ne mogu da ostvare to pravo jer im u nekom periodu nije plaćan radni staž, najavio je Stevanović.

Govoreći o situaciji u preduzećima u restrukturiranju, on je naveo da je otvoreno 13 predstečajnih postupaka koji uvode preduzeća u stečaj i najavio da očekuje da će poverioci početi da pokreću stečaj i u preostalim 30-ak preduzeća.

Stevanović je istakao da mali broj tih preduzeća nije blokiran.

Od ukupno 43 preduzeća, kako je naveo, najviše pet njih nije blokirano, odnosno ta preduzeća nisu uspela da pribave dokumentaciju i nisu stekla uslove za objaljivanje javnog poziva za proces privatizacije i moraće da idu u stečaj.

Prema njegovim rečima, do sada je 16 preduzeća dostavilo novu procenu vrednosti kompanije i za njih se već sledeće nedelje očekuje da će biti objavljeni javni pozivi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva