:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Novembar 10, 2020   16:06

0

146

Opština Gračanica finansirala sređivanje parkinga i prilaza bolnici

Uprkos sve nestabilnijoj epidemiološkoj situaciji sa koronavirusom, radovi i ulaganje u zdravstveni sistem na centralnom Kosmetu  ne zaostaju. Opština Gračanica ulaže napore da naš zdravstveni sistem bude na zavidnom nivou i u ovim teškim vremenima. Opština je finansirala sređivanje prilaza i parkinga bolnici KBC-a u Gračanici, sve to zarad lakšeg prilaza pacijantima i sanitetskim vozilima, a ova investicija ima za cilj da se građanima pruže bolji uslovi lečenja.

 

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je ulaganje u zdravstveni sistem prioritet opštine, od velikog značaja za sve nas. Prilaz KBC-u Priština-Gračanica bio je preko potreban, rekao je za RTV Gračanica Popović.

“Neprestano ulažemo u naš zdravstveni sistem, neprestano pomažemo jer je to jedna od najvažnijih grana za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima. Nećemo stati na ovome naročito ova situacija u kojoj smo se našli naterala nas je da saradnju unapredimo i inteziviramo,” rekao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Popović je ovom prilikom još jednom apelovao na stanovništvo da poštuju sve propisane mere, jer ćemo samo na taj način uspeti da se izborimo sa aktuelnom situacijom, da pomognemo i našem zdravstvenom sistemu i sami sebi.

Direktor KBC-a Priština sa privremenim sedištem u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić rekao je da nadležne instuticije Republike Srbije vode računa o bolnici, kao i o svim zdravstvenim institucijama, ali ističe i da su zasluge i saradnja sa opštinom Gračanica na visokom nivou.

“Opština Gračanica na čelu sa predsednikom Srđanom Popovićem na svaki način i kako im njihove mogućnosti dozvoljavaju čini sve što je u njihovoj moći kako bi nam pomogli. Oni nama sada sređuju prilaz bolnici što je od velikog značaja i zbog dolaska i prilaska pacijenata, a i zbog transporta sanitetskim vozilima, tako da ćemo na ovaj način omogućiti pacijentima da lakše dođu do naše institucije i lakše će im se pružati zdravstvena usluga, rekao je Lazić.

Profesor Lazić dodaje da je jako zahvalan na svemu što opština čini za KBC-Priština i da se nada dobroj budućoj saradnji.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaSrđan Popovićinfrastruktura
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva