:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2022   12:44

0

203

Opština Zubin Potok: Priština ćuti o gradnji policijske baze i akcijama specijalne policije

Predstavnici Opštine Zubin Potok kažu da ih niko nije obavestio o koracima koje pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije preduzimaju na terenu, niti o gradnji nove baze u selu Jasenovik, koja je podignuta na zemljištu otetom od Srba.

Zamenica gradonačelnika Opštine Zubin Potok Latinka Utvić potvrdila je za Kosovo onlajn da su lokalnoj samoupravi stizale žalbe građana i da je poslednja zabeležena u avgustu kada su se meštani sela Gornji Jasenovik i Gazivode obratili opštini tvrdeći da im je uzurpirana privatna imovina od strane specijalnih jedinica iz Prištine.

"Uradili smo ono što je u našoj moći. Dostavili dopis policijskoj stanici u Zubinom Potoku i od njih zahtevali da žalbe građana proslede nadležnim institucijama u Prištini. Do danas odgovor nismo dobili“, rekla nam je Utvić.

Utvić kaže da je od Prištine zahtevano da Opština Zubin Potok bude obaveštena o tome ko izvodi radove i o kakvom projektu je reč.

"Tražili smo da se zaštiti privatna i društvena imovina na teritoriji opštine Zubin Potok, jer smatramo da gradonačelnik i rukovodstvo opštine, kao ljudi koje je narod birao na izborima, moraju biti upoznati sa tim šta se radi na teritoriji naše opštine", ističe Utvić.

Uprkos zahtevima, Utvić kaže da ne veruje da će biti pomaka, jer su u Prištini i do sada bili "gluvi" na njihove zahteve.

"Nažalost praksa je do sada pokazala da nismo dobili ni jedan odgovor, ja bih volela da grešim, ali oni koji bi trebalo da se pozivaju na zakon i da vode računa o zakonu prvi ga krše“, zaključila je Utvić.

Portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović rekao je za Kosovo onlajn da je primljeno obaveštenje iz policijske stanice Zubin Potok u vezi sa uzurpacijom zemljišta.

"Dobijeno je obaveštenje o žalbi meštana sela Gornji Jasenovik u vezi navodne uzurpacije njihove imovine od strane firme koja se zove ,Eskivatori' koja izvodi izvesne radove koji obuhvataju probijanje, proširenje puta kao i ravnanje terena. Žalba se odnosi i na činjenicu da radnike ove firme, kao i gradilište, obezbeđuju pripadnici policije naoružani dugim cevima kao i da pripadnici policije ne dozvoljavaju prilaz licu mesta ni ovlašćenom opštinskom inspektoru za projekte kao ni pripadnicima policijske stanice Zubin Potok. Oni su ih na pola puta zaustavili, legitimisali i vratili ih", kaže Radović.

Radović dodaje da je obavešten da će predstavnik Generalne direkcije Kosovske policije posetiti opštinu Zubin Potok u vezi sa ovim radovima. 

"Nakon što smo obavestili Generalnu direkcije policije dobili smo odgovor da će predstavnik policije doći, na naš poziv, u Opštinu Zubin Potok da razgovara sa rukovodstvom opštine i da nam kaže nešto o radovima, projektu, eventualnoj uzurpaciji imovine meštana kao i svim drugim detaljima", rekao je Radović.

Izvor: Kosovo online; VIdeo: Kosovo online

KiMZubin PotokLatinka UtvićBranislav RadovićJasenovikpolicijska baza
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva