:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jul 01, 2023   19:56

0

100

Orban: Jake nacije opstaju i zato Mađarska mora da jača odbranu i bezbednost

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će u budućnosti slabe nacije nestati, a jake opstati, ukazujući da zbog toga Mađarska mora svakodnevno da jača odbrambene i bezbednosne snage.

                    

Orban je, na ceremoniji inauguracije mladih policajaca na Univerzitetu nacionalnih javnih službi, rekao da se trenutno "svetski temelji tresu... a da je epicentar globalnog zemljotresa odmah pored", misleći na rat u susednoj Ukrajini.

Orban je rekao da je Mađarska "pod opsadom" ilegalnih migranata na jugu zemlje, objavila je agencija MTI.

"Potrebna nam je jaka zemlja, jaka vlada, jaka ekonomija, jake oružane snage i na kraju, ali ne i najmanje važno, jaka primena zakona", istakao je Orban.

Na svečanosti, održanoj ispred Ludoviceuma, istorijske zgrade univerziteta, Orban je rekao da je ta zgrada simbol "vernosti otadžbini, služenja naciji, odgovornosti za zajednicu, spoznaje da su jaki dužni da spasu one slabije". 

"Potrebni su nam jaki ljudi, jer istina malo vredi bez moći", naglasio je mađarski premijer.

Govoreći o mladim ljudima koji biraju karijeru u policiji, Orban je rekao da je njihov izbor "deklaracija njihovog mađarskog identiteta".

Orban je istakao da su se mladi policajci pridružili uspešnoj i uglednoj organizaciji koja je u protekloj deceniji zaslužila i zadržala poverenje ljudi.

Stopa kriminala u Mađarskoj je opala, a zemlja je postala jedna od najbezbednijih članica Evropske unije, naveo je Orban.

Ceremoniji, na kojoj je 166 diplomaca položilo zakletvu, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter, ministar odbrane Kristof Šalaj-Bobrovnički i najviši zvaničnici policije. 

Izvor: T a n j u g

Viktor OrbanMađarska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva