:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Mart 09, 2022   19:07

0

63

Orban: Mađarska ne uvodi sankcije na ruski gas i naftu

Mađarskoj su i dalje potrebni ruski gas i nafta i neće se pridružiti SAD koje su uvele sankcije na uvoz tih proizvoda, poručio je danas premijer Mađarske Viktor Orban.

Evropska diplomatija ove nedelje "radi punim kapacitetom", napisao je Orban na Fejsbuku, misleći na jučerašnji sastanak lidera Višegradske grupe sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, njegove današnje razgovore sa tri šefa evropskih država i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i sutrašnji sastanak Evropskog saveta u Parizu, prenosi agencija MTI.

"Napori se fokusiraju na stvaranje mira...moramo da uložimo potrebnu energiju i sagledamo ekonomske konsekvence", rekao je Orban.

On je predočio da sankcije uvedene Rusiji već stvaraju ozbiljne posledice koje mogu postati strašne ako se prošire na uvoz ruske nafte i gasa.

Mađarska bi bila posebno pogođena, jer 85 odsto gasa i 64 odsto nafte koja se troši u zemlji, uvozi iz Rusije, a oko 85 odsto mađarskih domaćinstava koristi gas kao primarni izvor energije, upozorio je Orban.

Izvor: T a n j u g

MađarskaViktor OrbanRusijagas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva