:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2023   11:06

0

123

Orlić: Kurti radio sve što je mogao da onemogući dijalog i zapali „bure baruta"

Predsednik Narodne Skupštine i potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije ništa krio od naroda, uvek je govorio o izazovima sa kojima se suočavamo kao i o problemima, pa da je tako i ovog puta, prenosi Pink.

Orlić kaže da je Vučić otvoreno rekao da je teško vreme za Srbiju, kao i da je imao jako teške razgovore i sa Lajčakom i sa četvorkom.

“Nedvosmisleno je bio suočen sa mogućim problemima i izazovima za nas. Ako bismo odbili da razgovaramo o njihovom predlogu i o njihovim idejama, kako bi dalje dijalog mogao da se vodi, iako ga poslednjih meseci nismo ni imali i to ne našom krivicom”, rekao je Orlić.

Kako kaže, Kurti je radio sve što je mogao da uništi taj cilj, da ne omogući da dođe do dijaloga i da zapali „bure baruta“.

“Sve što bi čovek mogao da pomisli da nekom sumanutom mozgu može da se pojavi kao ideja, on je to i radio. Uključujući i pucanja na decu i prebijanja. Imali smo situaciju sa registarskim tablicama, pa je svima jasno ko je tu šta radio. Ko je pokušao sa druge strane da sačuva mir i stabilnost na ovom delu Evrope”, rekao je Orlić.

Kako kaže, to ne znači da će oni da odustanu od svoje politike i svog viđenja. Dodaje da svi znamo da mi tu ne vidimo stvari na isti način.

“Mi se trudimo da zaštitimo svoje interese i sačuvamo ih. I to rade na ni malo težak način. Mi ipak, treba da se borimo za sebe, da se borimo za svoj narod i da čuvamo svoje interese”, rekao je Orlić.

Orlić je rekao da je predsednik Vučić rekao da smo spremni da razgovaramo, dodaje da mi nemamo luksuz da kažemo kako nećemo da pričamo.

“Imamo ako hoćemo da budemo neodgovorni i da snosimo posledice, ako hoćemo tako da se ponašamo, onda može kako hoćete. A ako želimo da sačuvamo život u ovoj zemlji, moramo da budemo odgovorni, čak i kada je najteže. A najteže je njemu, a ne onima koji su se poređali u streljački vod, gotovo svi”, rekao je Orlić.

Kako kaže, oni su ionako samo složni kada treba da se ospe paljba po predsedniku.

“Napadi na predsednika Srbije su borba opozicije za jeftine političke poene, patološka mržnja i to što ne mogu da pobede Aleksandra Vučića, što je za Srbiju potpuno jalovo i štetočinski”, rekao je Orlić.

Ističe da je činjenica da mi nećemo da odustanemo od svoje zemlje i da hoćemo da se borimo, jer je to, kaže Orlić, ono što rade sve vreme.

“Ako pogledate malo kako se ko ponašao, jer ovo pitanje traje dosta dugo, kad su oni bili vlast, šta je radila tadašnja opozicija? I tada kao opozicija Vučić je podsećao koliko je jedinstvo važno. Govorio je da tema Kosova i Metohije mora da bude jedinstvena, jer smo razumeli oduvek da je to najbitnije”, rekao je Orlić.

Kako kaže, i kada im najlepše moguće kažemo i objasnimo šta to znači, oni neće da “čuju”.

“Njima ništa nije važnije do njih samih i to smo videli kroz ponašanje poslednjih dana”, rekao je Orlić i dodaje da oni neće da podrže svoju zemlju samo zato što je Aleksandar Vučić na čelu priče, i to je sve.

Izvor: Kosovo online/Pink.rs

KiMOrlić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva