:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2022   12:45

0

114

Orlić: Većina sveta na našoj strani, Ambasador: Jermenija ne menja stav o Kosovu i Metohiji

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić razgovarao je danas sa ambasadorom Jermenije u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi sa sedištem u Pragu, Ašotom Hovakimianom. Kako je saopštila Skupština Srbije, Orlić je zahvalio Jermeniji na principijelnoj podršci i nepriznavanju tzv. Kosova, koje u ovom trenutku ne priznaje više od 100 država članica UN.

Tokom boravka na Generalnoj skupštini UN, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručena je još jedna nota o povlačenju priznanja. Većina država sveta je na strani Srbije, poručio je predsednik Skupštine Srbije, te informisao sagovornika o teškoj situaciji na KiM.

Kako je navedeno, Orlić je rekao sagovorniku da Aljbin Kurti i Priština pokušavaju da svaki dijalog potpuno unište i da je njihov jedini cilj da etnički očiste KiM od Srba.

On je kazao da Priština šalje jedinice sa dugim cevima i prstom na obaraču na sever KiM, a da se narod teroriše samo zato što su Srbi i da je takvo stanje dovelo do postavljanja barikada.

"Postavili su barikade zato što traže da se sačuva mir, da se prekine teror i da se poštuju sporazumi. Rekli su da poštuju misiju Kfor i Euleks, i od njih upravo traže zaštitu od Kurtijevih zločinaca. Ti ljudi protestuju bez nasilja i traže da se, nakon deset godina laži, formira ZSO i da se pod hitno puste svi Srbi na slobodu, poručio je Orlić.

Naveo je da u takvim uslovima Beograd nastavlja da insistira na miru, prestanku progona i na povratku vojnog i policijskog osoblja na KiM, na šta, prema važećoj Rezoluciji SB UN 1244, ima pravo.

Ambasador Hovakimian potvrdio je da Jermenija ostaje dosledna u stavu da ne priznaje tzv. Kosovo.

Tokom sastanka je dogovoren nastavak aktivnosti u cilju daljeg unapređenja parlamentarne saradnje i jačanja kontakata među poslaničkim grupama prijateljstva.

Orlić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog učešća delegacije Jermenije na 60. Generalnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje, koja je prošle nedelje održana u Beogradu, ali i saradnje koja se ostvaruje u okviru drugih međunarodnih parlamentarnih organizacija.

Izvor: T a n j u g

KiMOrlićJermenija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva