:

:

TV Most

clock

Decembar 09, 2022   17:01

0

173

Osmani čeka izveštaj CIK-a pre odluke o izborima na severu KiM

Kosovsko predsedništvo saopštilo je danas, posle informacija pojedinih prištinskih medija da je Vjosa Osmani donela odluku da se odlože izbori na severu KiM, da se još čeka izveštaj Centralne izborne komisije. 

Savetnik kosovske predsednice Bekim Kupina rekao je za Ljajmi.net da je Osmani juče objasnila proceduru koju treba poštovati u ovakvim slučajevima i da se čeka izveštaj CIK. 

Osmani je juče izjavila da će odluku o održavanju vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova, koji su zakazani za 18. decembar, saopštiti u narednim danima.

Ona je rekla da će, posle sprovođenja procedure, CIK odlučiti da li izbore treba odložiti.

Zatim će, kako je juče prenela Koha, predstavnici političkih partija biti pozvani u Predsedništvo na raspravu i o toj odluci će biti postignut konsenzus.

Vanredni izbori za gradonačelnike opština na severu zakazani su za 18. decembar, a za skupštine opština Zvečana i Leposavića 25. decembra.

Vanredni izbori su zakazani posle povlačenja srpskih gradonačelnika iz privremenih prištinskih institucija 5. novembra, zajedno sa ostalim Srbima zaposlenim na severu KiM u prištinskim vlastima. 

Izvor: T a n j u g

KiMOsmaniizbori na KiMCIK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva