:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2023   8:17

0

85

Osmani za Si-en-en iznela niz optužbi na račun Srbije, izbegla direktan odgovor o ZSO

Predsednica privremenih prištinskih institucija u Prištini Vjosa Osmani u intervjuu za Si-en-en, nije odgovorila na pitanje da li će Priština formirati Zajednicu srpskih opština, ali je istovremeno zatražila od međunarodne zajednice da uvede sankcije Beogradu.

Osmani je u razgovoru sa Kristijan Amanpur, poznatom po pristrasnom izveštavanju sa ratišta u bivšoj Jugoslaviji, na pitanje da li će Priština formirati ZSO, na čemu insistira međunarodna zajednica, izbegla da direktno odgovori, ponovivši tvdnju da je tzv. Kosovo napadnuto i da je "žrtva agresije".

Amanpur je u više navrata prekidala Osmani, rekavši da odlično poznaje region, i da ne treba da iznosi stalno iste optužbe, već da odgovori na jasno postavljena pitanja, i zatim upitala i za vozačke dozvole i registarske tablice.

"Mi smo poslušali savet partnera i postigli komprimis. Ali govorimo o vozačkim dozvolama i tablicama izdatih u vreme Slobodana Miloševića. To je kao da se od Poljaka traži da posle Drugog svetskog rata prihvate vozačke dozvole izdate od Adolfa Hitlera", rekla je Osmani, na šta je Amanpur  negodovala.

Tokom intevjua Osmani je optužila Srbiju da želi da sprovede aneksiju tzv. Kosova po uzoru na Krim, a i više puta je iznela tvrdnju da Priština ima dokaze koji potvrđuju povezanost Srbije sa događajima u Banjskoj i kao i da ima dokaze za to.

Izvor: T a n j u g

KiMOsmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva