:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2023   17:36

0

82

Osnovna škola "Staja Marković" u Štrpcu proslavila 158 godina postojanja

Osnovna škola “Staja Marković” u Štrpcu proslavila je 158 godina postojanja, a učenici su tom prilikom za roditelje i goste priredili bogat program.

Proslava dana škole koja je najpre održana u matičnoj školi u Štrpcu počela je himnom Srbije "Boze pravde", a nakon toga usledio je bogat program koji se sastojao od recitacija, horskih pesama i skečeva.

Milivoje Ilić učenik šestog razreda publici se predstavio pesmom Ajde Jano.

„Jako mi je drago što držimo tradiciju škole, 158. godina škole "Staja Marković". Naša škola je izuzetna po tome što imamo učenike i ovde i u Popovcu. Da nije bilo ove škole ne bi upoznao svoje drugare“, kazao je Ilić.

U programu je učestvovala i Jana Ljubić, učenica četvrtog razreda, koja je kazala da joj je drago što je na ovaj način obeležen dan škole.
 
„Pevala sam pesmu Zapevala sojka ptica, i moji drugari su učestvovali u programu, glumili i pevali. Drago mi je što smo danas ovako obeležili dan škole“, kazala je Ljubić.

Prigodan program organizovan je i u školi u Gornjoj Bitinji koja funkcioniše u sastavu osnovne škole "Staja Marković" u Štrpcu, a učešće su uzeli i učenici isturenog odeljenja u Šušiću.

Nastavnica srpskog jezika i književnosti Ivana Janićević je istakla da su zaposleni i deca na ovaj način iskazali ljubav i poštovanje prema školi.

„Danas naša škola obeležava 158. godina svog postojanja i kao i svake godine pripremili smo prigodan program sa učenicima. Roditelji su imali priliku da uživaju u dramatizaciji tekstova i stihovima pesama koje su napisali naši poznati autori, a takođe i u dramatizaciji tekstova na dijalektu, i u pesmama koje su sama deca sa svojim nastavnicima pisala ovim povodom. Na taj način iskazali su ljubav i poštovanje koje imaju prema školi“, kazala je Janićević.

Direktor škole Čedomir Nikolić čestitao je učenicima i kolektivu dan škole i poručio da će se i ubuduće truditi da učenicima obezbede dobre uslove za učenje.

“Danas smo na svečan način proslavili 158. godina postojanja naše škole. Pored matične škole u Štrpcu gde je veći broj učenika u okviru naše škole postoji i Osnovna škola ovde u Gornjoj Bitinji gde se nastava odvija od pripremnog razreda do osmog, a imamo i izdvojeno odeljenje u najudaljenijem selu Sušiću. Trudimo se da i deci koja su izvan centra odnosno Štrpca pružimo slične uslove koje imaju deca u Štrpcu. Naše izdvojeno odeljenje ovde u Gornjoj Bitinji ima veliki broj dece, i ujedno želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi koja je izgradila sportsku salu što će deci olakšati izvođenje nastave fizičkog vaspitanja naročito zimi“, kazao je Nikolić.

Osnovna škola nosi naziv po istaknutom borcu Šarskog odreda iz Štrpca Staji Markoviću.

Izvor: Kosovo online

KiMŠtrpceOŠ Staja Marković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva