:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 12, 2023   12:34

0

306

Osnovnim školama u Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku uručene donacije Telekoma

Na inicijativu predsednika Srbije, kompanija Telekom Srbija donirala je osnovnim školama "Vuk Karadžić" u Zvečanu i "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, kao i O.Š “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku,. u okviru projekta osavremenjavanja nastave, pametne table, sportske lopte i šahovske table.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić u prisustvu zamenice direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušice Nikolić i pomoćnice Svetlane Miladinov. načelnika školske uprave Ivana Zaporožca uručio je jednu interkativnu tablu, po jednu košarkašku, fudbalsku i odbojkašku loptu, kao i tablu za šah osnovnim školama “Vuk Karadžić” u Zvečanu i “Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici.

Lučić je rekao da velika čast što će u dva dana obići deset škola na Kosovu i Metohiji i donirati deset tabli i sportsku opremu.

“Moram da kažem da će na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, na čitavoj teritoriji Srbije da se tokom septembra donira 180 pametnih tabli, a deset je Telekom Srbija donirao školama na Kosovu i Metohiji. Mi kao najveća kompanija na Kosovu i Metohiji sa 250 zaposlenih, potpuno smo sigurni da i u ovim teškim vremenima se borimo za opstanak, da ćemo to i pobediti i biti operator broj 1” rekao je Lučić.

Izrazio je očekivanje da će kako je rekao “uz sve ono što smo do sada uradili, uz pomoć međunarodne zajednice, za već 15 dana da proglasimo pobedu i konstatujemo da ćemo mi ostati ovde”.

“Zato je nama dosta bitno da ulažemo u znanje novih generacija, jer zbog naše kompanije koja će se ovde širiti, na njih gledamo kao na stručnjake koji će graditi i našu kompaniju. Ovo je samo početak, što se tiče naših aktivnosti vezanih za školu. Kao telekomunikaociona kompanija, koja nosi tehnološke inovacije, probaćemo da pomognemo svim đacima na Kosovu i Metohiji da steknu ta inovativna zvanja, iz kojih kasnije mogu pronaći posao” istakao je direktor Telekoma navodeći da će time pomoći školama u edukaciji i mladim ljudima kad odrastu, da ostanu na teritoriji Kosova i Metohije da stvore svoje porodice.

Miladinov: Predsednik Vučić raktično obezbedio ovih 10 interaktivnih tabli preko društveno-odgovorne kompanije Telekoma Srbije

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što može da prenese pozdrave predsednika Aleksandra Vučića, koji je kako je rekla “praktično obezbedio ovih 10 interaktivnih tabli preko društveno-odgovorne kompanije Telekoma Srbije”.

Foto: Radio Mitrovica sever

“To znači da praktično unapređujemo metode izvođenja nastave, digitalizujemo i omogućavamo da naša deca koja pohađaju školu na Kosovu i Metohiji, unapređuju i digitalne veštine. Takođe, razvojem i digitalizacijom nastave i novim saznanjima iz ove oblasti, razvija se i naše društvo, a znamo da razvojem društva država postaje sve jača. Jačanjem obrazovanja i podizanjem obrazovanja na jedan viši nivo, mi postajemo bogatija zemlja” rekla je Miladinov.

“Što se tiče Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ona će uvek da stoji uz svoj narod, uvek će da pomaže deci, jer su nam ona prioriet, ali ne samo iz oblasti obrazovanja, nego i iz oblasti društveno pozitivnih aktivnosti, sportskih aktivnosti, manifestacija i turnira. Nadam se da će ova pametna tabla da pomogne i olakša proces nastave, kako đacima tako i profesorima i da će prenošenje znanja biti lakše. Preko table, dete će moći da bude bude na video vezi sa drugim đacima iz drugih škola, na celom prostoru Republike Srbije” rekla je Miladinov i još jednom izrazila veliku zahvalnost predsedniku Vučiću na poklonu. “Znam da će deca sa Kosova i Metohije znati da cene ono što je uradio. On svoje obećanje uvek ispuni, tako da je ovo obećanje, koje je dao 1. septembra ispunio i održao. Želim svoj deci srećan početak nastave, dobru školsku godinu i želim im da izrastu u velike ljude” rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Zaporožac: Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u opstanak i ostanak našeg naroda, što naša država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nesebično čini

Načelnik školske uprave Ivan Zaporožac rekao je da je izuzetna čast i zadovoljstvo da na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića “koji je kako smo čuli, insistirao da u ovaj projekat uđu škole sa Kosova i Metohije, a u saradnji sa Telekomom Srbija, Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, danas imamo veoma vrednu donaciju za te škole”.

Foto: Radio Mitrovica sever

Rekao je da škole sa Kosova i Metohije idu u korak s vremenom, te apsolutno poštuju svaku inicijativu Ministarstva prosvete i Vlade Republike Srbije, koje su vezane za modernizaciju škola. Naveo je da će ova donacija mnogo značiti. “Škole će napredovati, naši đaci će učiti savremene metode, na savremeni način će nastavnici moći da prenesu znanje učenicima. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u opstanak i ostanak našeg naroda, što naša država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nesebično čini” istakao je načelnik školske uprave.

Oprema je uručena i školu u Zubinom Potoku.

Interaktivne table i ostala oprema biće uručene i školama u Gračanici, Lapljem Selu, Gušterici, Kuscu, Štrpcu i Ranilugu.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: TV Most, Radio Mitrovica sever

KiMpametne tableTelekom SrbijaLučićMiladinovZaporožac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva