:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2022   15:04

0

130

Osumnjičenom za uzurpaciju imovine Duška Arsića pozlilo u sudu, saslušanje prekinuto

U Osnovnom sudu u Prištini danas je prekinuto saslušanje Duška Arsića i osumnjičenih lica, koja se terete da su uzurpirala Arsićevu imovinu u selu Matičane kod Prištine, na osnovu lažnih isprava i iskaza, jer je jednom od njih pozlilo prilikom davanja iskaza.

U uvodnom izlaganju osumnjičeni N. M, I. M. i V. Lj. kazali su da nisu krivi po tačkama optužnice kojom se terete da su falsifikovanim punomoćjima uzurpirali zemlju u vlasništvu Duška Arsića i prebacili je na treće lice.

Video linkom tokom suđenja uključio se Duškov stric Tomislav Arsić, koji je potvrdio navode optužnice da im je zemlja oteta falasifikovanim dokumentima.

Duško Arsić je nakon izlaganja njegovih advokata kazao da je zbog zemlje koja uzurpirana sada u zatvoru za navodno počinjene ratne zločine.

"Zbog te zemlje ja sam sada u zatvoru. Meni je prećeno da se povučem iz ovog slučaja i imam dokaze tih pretnji", kazao je Arsić, koji je sudu dostavio dokumenta sa pretećim porukama koje su mu upućene.

Branioci osumnjičenih  zatražili su od suda da se suđenje nastavi tek nakon što Agencija za forenziku Kosova ustanovi da li su potpisi na ovlašćenjima i ostalim dokumentima falsifikovani.

"Mi kao oštećena strana tom predlogu nismo prigovorili. Mi se slažemo sa tim i u potpunosti smo saglasni da ugovori idu na forenzičko veštačenje, jer će se jedino tako u potpunosti utvrditi činjenica da Božidar, otac Duškov, ni Tomislav Arsić, Duškov stric, nisu poptisali to ovlašćenje na osnovu kojeg je kasnije sačinjen ugovor o kupoprodaji", kazala je branilac Duška Arsića, advokat Jovana Filipović.

Duško Arsić je 8. decembra prošle godine uhapšen na administrativnom punktu Jarinje zbog optužbi da je počinio ratni zločin u selu Butovac na Kosovu, nakon što je podneo sudsku tužbu za uzurpaciju imovine.

Današnjem suđenju prisustvovala je Emilijana Arsić, bivša Duškova supruga, koja je kratko dala izjavu o njegovom hapšenju.

"Mi smo godinama unazad na 15 dan putovali za Albaniju odakle sam rodom i nikada nismo imali problema oko prelaska iz jedne zemlje u drugu zemlju", kazala je Arsićeva.

Duška Arsića u ponedeljak očekuje novo ročište u postupku koji se vodi protiv njega zbog optužbi da je počinio ratni zločin na Kosovu.

Izvor: Kosovo online

KiMuzurpacija imovineDuško Arsićsuđenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva