:

:

TV Most

Foto: RTCG

clock

Februar 15, 2019   13:33

0

315

Otvorena Srpska kuća u Podgorici

Na državni praznik zemlje matice u Podgorici je svečano otvoren Srpski informativno-kulturni centar "Sveti Sava" u okviru Srpske kuće, poklona Republike Srbije srpskom narodu u Crnoj Gori.

Predsednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović rekao je na svečanosti da je Republika Srbija učinila da se Srpski informativno-kulturni centar "Sveti Sava " useli u taj prostor.

"Nemanjići su se ponovo vratili na obalu Morače. Očekujem podršku, verbalnu i svaku drugu od matične države", istakao je Vukasanović.

Otvaranjuje prisustvovao i specijalni izaslanik predsednika Srbije, Nikola Selaković.

"Neka ovo bude mesto vašeg i našeg sabiranja i okupljanja. Uslovi za rad radija i televizije su takvi da bi vam 90 odsto medija u Srbiji na tome pozavidelo. Srbija garantuje prava svim nacionalnim zajednicama i ništa manje ne traži za naš narod ma gde on živeo", istakao je Selaković.

U okviru Srpske kuće, odnosno, Srpskog informativno-kulturnog centra "Sveti Sava " radiće: Srpska televizija, Srpski radio, časopis Srpske novine, Srpske elektronske novine i Srpska književna zadruga iz Crne Gore.

Osnivanje Srpske kuće dogovoreno je pre dve godine u Beogradu na sasatanku tadašnjeg premijera Srbije, Aleksandra Vučića i Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta.

"Ovakav potez Srbije je za mene, ali i za ceo srpski narod u Crnoj Gori, znak da nismo prepušteni sami sebi i da matica brine o nama", rekao je tada Mandić.

Svečanost obeležavanja Sretenja u Podgorici završava se večeras prijemom u organizaciji Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori.

Izvor: RTS

Nikola SelakovićSrpska kuća u PodgoriciCrna GoraSrbijaSrpski nacionalni savet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva