:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 03, 2020   21:38

0

138

Panel: Banke žele da budu deo tranzicije

Banke su zainteresovane da budu deo tranzicije, ali i stimulativni faktor u njoj, ocenili su večeras učesnici panela "Snažan bankarski sistem za održivi razvoj“ u okviru Kopaonik biznis foruma (KBF) 2020.

Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović izjavila je da je za dalji razvoj ekonomije potreban razvoj kapitrala, kao i da svaki segment privrede mora imati pristup izvorima finansiranja.

"Moramo imati dobro razvijeno tržište operativnog lizinga, faktoringa i alternativnih izvora finansiranja. Svaki segment privrede mora imati svoj izvor finansiranja“, rekla je Pavlovićeva.

Generalni direktor NLB banke Beograd Branko Greganović izjavio je da treba podržati finansijsku inkluziju, odnosno dugoročnu štednju koja omogućava finansijsko zdravlje klijenata, preduzetništvo.

"Odgovorno ponašanje u regionu podrazumeva posvećivanje pažnje saradnji u regionu, ukidanje ekonomskih granica. banke tu mogu puno da doprinesu“, rekao je Greganović.

Gabrijel Pači, zamenik predsednika IO Banke Intesa smatra da tržište traži promenu ponašanja i održivi način poslovanja.

"Banke će biti fleksibilne da podrže svaku inicijativu koja dolazi iz realnih sektora“, rekao je Pači.

Izvor: Танјуг

Kopaonik biznis forum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva