:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 28, 2024   21:14

0

145

Pantović: Bošnjaku uhapšenom na Brnjaku određen jednomesečni pritvor

Advokat Ljubomir Pantović, zastupnik Bošnjaka Jusufa Šujaka koji je juče uhapšen na prelazu Brnjak pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin, rekao je za Kosovo onlajn da je Osnovni sud u Prištini Šujaku odredio jednomesečni pritvor.

"Radi se o licu bošnjačke nacionalnosti iz Novog Pazara, Jusufu Šujaku. Juče je uhapšen na prelazu Brnjak pod sumnjom da je izvršio krivično delo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva" tokom 1999. godine u Đakovici", rekao je Pantović.

Kako je naveo, Šujak je tokom 1999. godine živeo u Đakovici, i da tvrdi da nije počinio krivično delo za koje je osumnjičen.

"Danas je u Specijalnom odeljenju osnovnog suda u Prištini održana sednica povodom zahteva specijalnog tužioca Kosova da se Šujaku odredi pritvvor. Sednica je trajala sat i po vremena, i određen mu je jednomesečni pritvor, što se i očekivalo, jer se kod ratnih zločina zna kako postupak ide. Određen mu je pritvor po dva osnova, da postoji osnovana sumnja da je počinio to delo i da postoji opasnost od bekstva, jer ima prebivalište u Novom Pazaru, gde i živi, dok je za vreme rata živeo u Đakovici. Čovek tvrdi da nije bio u vojsci, niti u policiji, kao ni u paravojnim jedinicama, bio je civil i sa komšijama, za koje ga tužilac tereti da im je uradio loše stvari, bio je u odličnim odnosima. On se već nalazi u pritvoru", dodao je Pantović.

Rok da se uruči žalba Apelacionom sudu na meru pritvora je dva dana, istakao je Pantović, i dodao da će to i učiniti, ali da ne treba od toga očekivati mnogo.

Pantović navodi da za sada nema saznanja u kojoj se pritvorskoj jedinici Šujak nalazi, ali da pretpostavlja da je reč o pritvoru visoke sigurnosti Grdovac kod Podujeva.

"Još uvek nemam  potvrdu da se Jusuf nalazi tamo, a li s obzirom da su bez izuzetka svi koji su optuženi za ratni zločin u toj pritvorskoj jedinici, verujem da se i on nalazi tamo", naveo je Pantović.

Izvor: Kosovo Onlajn

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva