:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2021   13:54

0

171

Pantović: Tužilaštvo proširilo optužnicu protiv Đokića, jer nema dovoljno dokaza

Samo pet dana pre zakazivanja završne reči u slučaju optuženog Zorana Đokića, Specijalno tužilaštvo u Prištini dopunilo je optužnicu protiv njega i na teret mu stavilo nove optužbe, za krivično delo ratni zločin koji mu se stavlja na teret, potvrdio je za Kosovo Onlajn njegov branilac, advokat Ljubomir Pantović.

Pantović je istakao da je optužnica dopunjena na osnovu izjava trojice svedoka koji su svoje iskaze dali krajem juna i početkom jula prošle godine.

Iako je, pravno gledano, ovakav postupak moguć, odluku Specijalnog tužilaštva Pantović vidi kao deficit dokaza koje imaju protiv njegovog branjenika.

"Kada tužilaštvo nema dovoljno dokaza, a želi da okrivljeni bude osuđen, onda traži načine kako će to sve da uradi, a jedan od načina je i proširivanje optužnice, bez obzira na dokaze. Tako je urađeno i u ovom slučaju", rekao je Pantović.

On ponavlja da nikakvih relevantnih dokaza nije bilo za proširenje optužnice protiv Zorana Đokića.

Novi datum za održavanje završne reči je 4. februar, a tom prilikom će pred Specijalnim većem Osnovnog suda u Prištini svoje stavove izneti tužilaštvo, oštećeni, ali i okrivljeni, kao i njegov branilac.

Zoran Đokić, rodom iz Peći, uhapšen je 2. februara 2019. godine na prelazu Jarinje i od tada se nalazi u zatvoru visokog rizika nadomak Podujeva.

Njemu se na teret stavlja da je "u saradnji sa neidentifikovanom kriminalnom grupom srpske nacionalnosti, tokom marta i aprila 1999. godine, počinio zločine protiv civilnog stanovništva u naselju Kristal u Peći, gde su, prema navodima optužnice, nasilno ušli u albanske kuće, naterali stanovnike da napuste domove, fizički i psihički ih zlostavljali, ali i ubili".

Izvor: Kosovo online

KiMZoran Đokićpriširena optužnicaLjubomir Pantović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva