:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2021   18:15

0

111

Pantović: Žalio sam se Apelacionom sudu, Đokić je osuđen na osnovu lažnih izjava

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je za Kosovo onlajn da je podneo žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu kojom je Zoran Đokić (49) iz Peći osuđen na 12 godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina.

Pantović tvrdi da je njegov klijent osuđen na osnovu lažnih izjava svedoka, kao i da su istraga i samo suđenje sprovedeni mimo zakona.

"Pravo na odbranu je bilo povređeno u više navrata. Tužilaštvo, iako ima zakonsku obavezu, mene kao advokata nije obaveštavalo o istražnim radnjama, koje su sve osime jedne održane bez mog prisustva", rekao je advokat Pantović.

On je istakao da je Tužilaštvo selektivno biralo svedoke.

"Od 17 saslušanih svedoka, sud je izabrao samo osam čije su izjave odgovarale tužilaštvu. Sud, protivno zakonu, nije dozvolio da se devet svedoka, čije su izjave bile neutralne ili u korist Đokića, saslušaju na glavnom pretresu", objasnio je Pantović.

Advokat je istakao da je Đokić osuđen na osnovu lažnih izjava dva nova svedoka.

"Ti svedoci nikada za ovih 20 godina nikome nisu prijavili da su žrtve ratnih zločina niti Đokića kao izvršioca. Oni su na sudu otvoreno lagali protiv Đokića, tvrdeći da su žrtve ratnog zločina koji je navodno počinio moj klijent", kazao je Pantović.

Đokić je do 2014. godine sa suprugom i dva deteta živeo na Kosovu, a uhapšen je 2019. na prelazu Jarinje. Osuđen je kako se navodi u presudi zbog ratnih zločina i kršenja običaja rata.

Izvor: Kosovo online

KiMPantovićĐokićoptužba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva