:

:

TV Most

Foto: StarSport

clock

Januar 22, 2024   19:58

0

87

Partizan i navijači se oprostili od Milojevića

U 17. kolu ABA lige Partizan se sastao sa Megom, što je svojevrstan oproštaj dva kluba od nedavno preminulog Dejana Milojevića.

Emotivni video sa svim najznačajnim trenucima Milojevića u crno-belom dresu prikazan je pre početka meča sa Megom, čime je odata počast bivšem kapitenu.

Tišinu nakon gledanja snimka zamenio je gromoglasni i višeminutni aplauz krcate Arene.

Arena je potom uz skadiranje njegovog imena i baklje na večni počinak ispratila legendu kluba.

Navijači Partizana su pokazali koliko im je Milojević značio punim tribinama "Štark arene".

Nema muzike, svi su u crnom.

Najtrofejniji trener Partizana Duško Vujošević je u prvom redu na meču u "Štark areni". 

Tu su i biši igrači Partizana, Milojevićevi bivši saigrači i prijatelji. Među njima su Saša Pavlović, Vule Avdalović, Branko Sinđelić, Aleksandar Rašić, Ratko Varda, Milenko Tepić, Novica Veličković, Veselin Petrović, Predrag Šuput...

Tragično preminuli bivši igrač Partizana i trener Mege Dejan Milojević u 47. godini od posledica srčanog udara ostavio je neizbriv trag u ova dva tima.

Kao igrač je svoj vrhunac dosegao u Partizanu sa tri MVP zvanja ABA lige i dve titule prvaka nacionalne lige tadašnje državne zajednice SCG. Bio je mentor i uzor onima koji su potom bili mentori i uzori - Veličkoviću, Tripkoviću, Tepiću, Peroviću i ostalima.

Mega je sa njim osvojila jedini trofej u karijeri, Kup Radivoja Koraća 2016, kad je u finalu Milojevićev sastav sa Radetom Zagorcem, Ognjenom Jaramazom, Nikolom Ivanovićem, Danilom Nikolićem i ostalima uspeo da nadigra upravo Partizan. Od kluba ekscentričnih roze dresova su postali najveća fabrika talenata i draft pikova van SAD.

Partizan oborio rekord ABA lige po broju navijača

Košarkaški klub Partizan postavio je novi rekord ABA lige po broju navijača jer večerašnjem meču protiv Mege prisustvuje 23.021 gledalac.

Dosadašnji rekord takođe je držao Partizan, na petom meču finala plej-ofa protiv Crvene zvezde, kada je letos tu utakmicu pratilo 22.198 navijača.

Pristalice "crno-belih" došle su u ogromnom broju da odaju počast prerano preminulom Dejanu Milojeviću, nekadašnjem kapitenu Partizana.

Ulaz na utakmicu je bio besplatan, da bi što više ljudi moglo da se oprosti od Milojevića, a navijači su ispunili Arenu gde je pre početka utakmice priređen veličanstven poslednji pozdrav nekadašnjem košarkašu 'crno-belih', uz petominutni aplauz i skandiranje Milojevićevog imena.

Izvor: B92, TV Most, RTS, T a n j u g

KK PartizanKK MegaDejan MilojevićABA ligaArena
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva