:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Februar 12, 2020   12:03

0

245

Pavićević na sednici Veća opštine Podujevo

Pomoćnik direktora Kancelarje za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević prisustvovao je danas sednici Opštinskog veća opštine Podujevo koja je održana u sedištu Kosovskog upravnog okruga u Gračanici.

Predsednik Privremenog organa opštine Podujevo Obren Anđelković upoznao je Pavićevića sa teškim uslovima rada, a pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju obećao je pomoć države.

Anđelković je izjavio da je opština predala zahtev kosovskom MInistarstvu za zajednice i povratak za povratak 13 speskih porodica u selo Krpime, u opštini Podujevo i da se nadaju pozitivnom ishodu.

Inače, na čitavoj teritoriji opštine Podujevo danas je ostalo da živi samo osmoro Srba u četiri porodice, u selu Medregovac, a uslovi njihovog života su izuzetno teški, rečeno je na sednici Opštinskog veća opštine Podujevo.

“Danas u budžetu imamo više novca i mogućnosti nego ranije i možemo da pomognemo ne samo Srbe na KiM, nego i i interno raseljena lica koja se nalaze u centralnoj Srbiji”, istakao je Pavićević i najavio pomoć Srbima u opštini Podujevo u građevinskom materijalu, poljoprivrednoj mehanizaciji i na druge načine, kako bi opstali na KiM od svog rada.

Izvor: RTV Puls

KiMPavićevićPodujevo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva