:

:

TV Most

Foto: EPA / EFE

clock

April 26, 2024   17:20

0

41

Peskov: Evropa i Rusija će morati da se dogovaraju kako dalje živeti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će se ,,specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini, pre ili kasnije, završiti uspehom Rusije" i da će ,,i Evropa i Rusija morati da se dogovaraju kako dalje živeti", javljaju ruski mediji.

Peskov je, kako navodi Sputnik, naglasio da Rusija nikome u Evropi ne predstavlja pretnju i da računa na to da niko u Evropi nije pretnja za Rusiju, ali je ocenio da Evropa i Rusija neće moći da uspostave iste odnose kao pre (rata u Ukrajini).

,,Očigledno je da će to biti dogovor o novim modalitetima odnosa. Odnose kao pre neće moći da imamo, to niko ni ne želi, pre svega mi", rekao je Peskov.

Navodi da geografski Rusija i Evropa nemaju gde jedni bez drugih i da će zbog toga će u svakom slučaju graditi odnose na novim osnovama.

Peskov je, prema izveštaju agencije TASS, ukazao i da "Evropski parlament već dugo ima stav jake, sistematske rusofobije".

Rojters: Rusija napada ukrajinske železničke linije da osujeti isporuku pomoći SAD

Rusija gađa ukrajinske železničke linije vazdušnim udarima kako bi poremetila isporuku američkog oružja frontu i zakomplikovala vojnu logistiku, rekao je izvor iz kijevske obaveštajne službe Rojtersu.

Tokom jučerašnjeg dana ukrajinska železnička infrastruktura je bila na meti ruskih udara u istočnoj Donjeckoj oblasti, severoistočnom regionu Harkova i centralnoj Čerkaskoj oblasti, saopštila je Ukrajinska nacionalna železnička kompanija.

Sjedinjene Države su ove nedelje odobrile paket pomoći Ukrajini od 61 milijarde dolara i saopštile da bi prve isporuke trebalo da stignu za nekoliko dana.

Ruski ministar odbrane je ranije rekao da će Moskva pojačati napade na logističke centre i skladišta sa zapadnim oružjem.

Izvor: T a n j u g; foto: EPA / EFE

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva