:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 27, 2022   11:10

0

310

Petar Petković otvorio novi pogon fabrike "Jumkos" u Zubinom Potoku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković otvorio je danas novi pogon fabrike "Jumkos" u Zubinom Potoku.

Otvaranje i pokretanje proizvodnje ovog pogona u naselju Brnjak, pomogla je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, pa će posao dobiti još 24 žene iz opštine Zubin Potok.

"Danas smo, dan pre Vidovdan, u opštini Zubin Potok jednim fantastičnim povodom. U Brnjaku smo otvorili novi pogon "Jumkosa", u kojem će ubuduće raditi 24 zaposlene gospođe. Obišli smo centralu pogona "Jumkos", gde radi 55 zaposlenih žena, što znači da smo, samo u "Jumkosu" uspeli da zaposlimo 79 žena, što znači da će kroz njihove plate ovde da se izdržava 79 porodica", rekao je Petković.

On je istakao da je ovo važna i značajna investicija Vlade Republike Srbije. 

"Ukupno smo za pogone u Zubinom Potoku i Brnjaku izdvojili 110 miliona dinara i činićemo i ubuduće sve što možemo, da obezbedimo pojačanu proizvodnju i da obezbedimo nova radna mesta. Malopre je predsednik opštine rekao, da pored ovih radnih mesta, ima prostora za još 30 žena da dobiju zaposlenje. Želim sve najbolje zaposlenima i rukovodstvu ove kompanije, jer je to način, pristup Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije, investicijama ulaganjem u nova radna mesta pomažemo opstanak i ostanak  našeg naroda na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković.

On je rekao da se otvaranjem 24 radna mesta u Brnjaku i 55 u Zubinom Potoku zaustavlja odliv mladog stanovništva i samim tim se jača opština. 

"Pored "Jumkosa", imamo još jednu značajnu proizvodnju fabrike Simpo, evo za godinu dana  preko 350 garnitura i nameštaja je ovde proizvedeno. U Simpu radi 78 ljudi, a Vlada Srbije je investirala u ovu fabriku 150 miliona dinara. Ovde ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo. Borićemo se za naš Zubin Potok i za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi srpski narod u našoj južnoj pokrajini", zaključio je Petković.

Prilikom posete Brnjaku Petković je obišao Osnovnu skolu "Petar Kočić", u okviru koje radi i obdanište "Naše dete" i istakao da će država Srbija uvek biti uz svoj narod.

"Raduje me što me je danas u Brnjaku dočekao veliki broj dece", rekao je Petković.

Izvor: TV Most

Petar PetkovićJumkosZubin PotokBrnjak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva