:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Avgust 06, 2022   14:45

0

60

Petković čestitao Dan rudara

Direktor Kancelarije za Kosovo I Metohiju Petar Petković, u ime Kancelarije i svoje ime, rudarima na Kosovu i Metohiji, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu „Trepča“, kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, čestitao Dan rudara.

 

“Dan rudara je uvek prilika da se podsetimo da je rudarsko zanimanje jedno od najtežih i najrizičnijih, ali i da ono u isto vreme predstavlja častan poziv koji zavređuje najdublje poštovanje društva i zajednice. Taj težak posao kojim se bavite bio je i ostao temeljni oslonac ekonomskog, energetskog i ukupnog razvoja i modernog napretka Kosova i Metohije i cele naše zemlje, zbog čega nas rezultati koje postižete iz godine u godinu, i pored svih prepreka, posebno raduju i ohrabruju”, kaže Petković.

Ističe da je Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat „Trepča“ danas žila kucavica ekonomskog razvoja severa Kosova i Metohije, ali i strateški resurs, koji decenijama daje značajan doprinos privrednom razvoju.

“Siguran sam da ćete, u saradnji sa drugim privrednim subjektima, spremno dočekati i savladati sve buduće izazove i kao i do sada dati snažan značaj sveopštem razvoju, naročito u oblasti energetskog, ekonomskog i privrednog sektora u celini. To će ujedno biti i ohrabrenje i podsterk za opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, za otvaranje novih radnih mesta, za bolji socijalni položaj zaposlenih i za sveopšti boljitak. Sa željom da se, kao i do sada, zajedno borimo za budućnost, mir i stabilnost, svim rudarima čestitam njihov Dan, uz iskrene želje za dobro zdravlje i ličnu sreću. Srećno!”, navodi u čestitki Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva