:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2020   8:14

0

176

Petković: Jeremić nikada nije radio za Srbiju

Zvaničnik Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenio je da predsednik opozicione Narodne stranke i bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić nikada nije radio za Srbiju i srpske interese na Kosovu i Metohiji.

U izajvi za javnost, Petković je naveo da je Jeremić to potvrdio i proteklih dana kada je stvarao dodatnu konfuziju u vezi sa pitanjem snabdevanja električnom energijom na severu pokrajine.

On je optužio Jeremića da zajedno s vlastima u Prištini radi protiv interesa Srbije i " želi da izazove paniku i zabunu među Srbima severno od Ibra".

"Pitanje snabdevanja električnom energijom na severu KiM bilo je predmet dugih i mukotrpnih razgovora Beograda i Prištine uz posredovanje EU, i mi smo bili i ostajemo privrženi postignutim dogovorima, međutim Priština nije sprovela svoje obaveze po ovom pitanju, tako da nema nikakvog osnova da se, dok god to ne učini, bilo šta menja na terenu", istakao je Petković-

On je naveo da je Priština omela formiranje dve ćerke kompanije EPS-a na Kosovu i Metohiji za trgovinu, snabdevanje i distribuciju električne energije, a čiji su osnivači, prema dogovoru iz Brisela, trebalo da budu EPS i Zajednica srpskih opština.

"U tom smislu je situacija na terenu potpuno jasna, međutim, nije sasvim jasno za čiji ćar Jeremić i još neki pojedinci na političkoj sceni u Beogradu dolivaju ulje na vatru i nastoje da situaciju učine zapaljivom, jer od toga najveću štetu mogu imati naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji", ističe Petković.

"Naglašavamo da se ni na koji način nismo odrekli imovine Srbije na Kosovu i Metohiji, što je UNMIK i potvrdio pismom 2018. godine, i da pitanje imovine ostaje da se rešava u dijalogu. Dakle, za razliku od Jeremića, ništa nismo predali niti predajemo u ruke Prištini", zaključio je Petković.

Izvor: Танјуг

KiMPetkovićJeremić

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva